Δηλώσεις του Ερντογάν προκάλεσαν ρήξη με την Ομοσπονδία Επιμελητηρίων της Αιγύπτου

18:21 28/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις σχέσεις του με την Τουρκία ανέστειλε χθες η Ομοσπονδία των Αιγυπτιακών Εμπορικών Επιμελητηρίων (FEDCOC) ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν που πρόσβαλε – όπως ισχυρίζονται οι Αιγύπτιοι – τον μεγάλο Ιμάμη του Al-Azhar, Αχμέντ αλ- Ταγιέμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Άγκυρα Ανατολία», ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ahmed al-Wakil δήλωσε χθες Τρίτη ότι «η FEDCOC ανακοινώνει την αναστολή των σχέσεων με την τουρκική κυβέρνηση μέχρι ν απολογηθεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός στον αιγυπτιακό λαό για την προσβολή του

Ιμάμη του Al Azhar,”

Η FEDCOC καταδικάζει την προσβολή από τον Ερντογάν σε μια εξαιρετικά αγαπητή θρησκευτική και ισλαμική φιγούρα, ο Αl-Wakil πρόσθεσε.

Την Κυριακή, ο Ερντογάν είχε επικρίνει τον Ιμάμη Αλ-Ταγιέπ για την υποστήριξη που παρείχε στο «στρατιωτικό πραξικόπημα» κατά του εκλεγμένου προέδρου Μωχάμεντ Μόρσι, λέγοντας ότι η ιστορία θα καταραστεί τον Ιμάμη του Al Azhar, όπως καταράστηκε θρησκευτικούς διανοουμένους πριν στην Τουρκία. Ο συγκεκριμένος Ιμάμης είχε δώσει την ευχή του στο χρονοδιάγραμμα του στρατού ο οποίος απομάκρυνε τον Μόρσι και έθεσε επικεφαλή του κράτους τον Αντλί Μανσούρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα