Ν. Αναστασιάδης: «Ευχαριστώ τον Χρήστο Στυλιανίδη». Επιβεβαίωση Onlycy

11:51 14/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με δύο γραπτές δηλώσεις ο ΠτΔ αποχαιρετά τον Χ. Στυλιανίδη και κοινοποιεί την απόφαση του για τον Νίκο ΧριστοδουλίδηΕπιβεβαίωση OnlycyΤο βιογραφικό του Νίκου Χριστοδουλίδη

Με γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Χρήστο Στυλιανίδη για την αγαστή συνεργασία τους, αποχαιρετώντας έτσι ένα στενό του συνεργάτη, αφού ο μέχρι πρότινος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπέβαλε σήμερα (14/4) την παραίτηση του από την συγκεκριμένη θέση, μιας και είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ.

>>>> Επιβεβαίωση Onlycy (προηγούμενο

ρεπορτάζ)

Ο Νίκος Αναστασιάδης με δεύτερη γραπτή του δήλωση δημοσιοποίησε την απόφαση του για το διορισμό στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθούν αυτούσιες οι γραπτές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και το βιογραφικό του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αποχαιρετισμός Στυλιανίδη
Είναι με λύπη που αποδέχτηκα σήμερα την παραίτηση του Χρήστου Στυλιανίδη από το αξίωμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ως αποτέλεσμα της απόφασης του να διεκδικήσει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Παρόλη την απώλεια ενός ακούραστου και απόλυτα ικανού συνεργάτη, κατανοώ την επιθυμία του να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία στην Ευρώπη που είναι φυσικός του χώρος και σταθερός και διαχρονικός του προσανατολισμός. Η συνέπεια και η ευθυκρισία του Χρήστου Στυλιανίδης είναι υποδειγματική. Ως πολιτικός έχει καθιερώσει τον ήπιο τόνο, αποφεύγοντας τις άγονες αντιπαραθέσεις και την οξύτητα, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου. Η πολιτική του στάση και το ήθος του είναι αυτά που ο τόπος σήμερα χρειάζεται.

Αυτά ήταν και τα κριτήρια που μέτρησαν όταν κατά τη δύσκολη περίοδο της ανάληψης της Προεδρίας μου του εμπιστεύτηκα το αξίωμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Διαχειριστήκαμε μαζί με τον Χρήστο και τους άλλους στενούς μου συνεργάτες τη δύσκολη περίοδο της διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία μέχρι την εξομάλυνση και σταθεροποίηση της κατάστασης.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες επιβεβαίωσα την ορθότητα της επιλογής μου. Με την αποχώρηση του από το κυβερνητικό σχήμα θέλω να τον ευχαριστήσω για τη σημαντική του συνεισφορά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων της κρίσης, της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, όπως και της αποτελεσματικής του συμβολής στη διαμόρφωση του νέου διαπραγματευτικού πλαισίου στο Κυπριακό και γενικά, βέβαια, στην ευρύτερη διαμόρφωση και προβολή του κυβερνητικού έργου τους πρώτους 14 μήνες της διακυβέρνησης μας.

Η αγαστή συνεργασία μας θα συνεχιστεί αταλάντευτα από όποια θέση και αν υπηρετεί την πατρίδα μας.

Διορισμός Χριστοδουλίδη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετά την παραίτηση του κ. Χρήστου Στυλιανίδη από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αποφάσισε όπως, στην παρούσα φάση, αναθέσει την εκτέλεση των καθηκόντων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συνεχίσει να ασκεί παράλληλα και τα καθήκοντα του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Βιογραφικό Σημείωμα Νίκου Χριστοδουλίδη
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στη Γεροσκήπου, στις 6 Δεκεμβρίου 1973.

Αποφοίτησε το 1991 από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στην Πάφο.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές στο Queens College του City University of New York, ενώ ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο New York University.

Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως Ειδικός Επιστήμονας στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου».

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (Αθήνα 2009) και «Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977 – 1988» (Αθήνα 2013), καθώς επίσης, σειράς επιστημονικής αρθρογραφίας, με θέμα τη σύγχρονη κυπριακή εξωτερική πολιτική και ιστορία.

Από το 1999 είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα και Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Εξωτερικών και Διευθυντής Γραφείου Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ του ανατέθηκαν καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου της Προεδρίας στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα