Ισχυρισμοί Ερογλου για τις θέσεις του Προέδρου Χριστόφια

11:52 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκοκυπριακή πλευρά κάνει ότι περνά από το χέρι της με σκοπό την επίτευξη λύσης, αλλά η ελληνοκυπριακή δεν έχει τέτοια πρόθεση, ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου μιλώντας σε δεξίωση που παρέθεσε με τη σύζυγό του, Μεράλ προχθές το βράδυ στο λεγόμενο προεδρικό για την 19η Μαΐου, Γιορτή της Νεολαίας και του Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιδιώκει την εδραίωση της ε/κ κυριαρχίας σε όλο το νησί

και πως πιστεύει (ο Ε/κ ηγέτης) ότι χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να το κάνει αυτό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνέχισε ο κ. Ερογλου, για να εκπληρώσει τους στόχους του με τη στήριξη της ΕΕ, περιμένει ότι θα υπάρξει ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Χριστόφιας αποφεύγει την επίτευξη συμφωνίας στη βάση των «πραγματικοτήτων» που υπάρχουν στο νησί. «Αλλά δεν θα γίνει αυτό που αναμένουν».

Η τ/κ πλευρά, είπε, δεν σκέφτεται ξεχωριστά με την Τουρκία και τόνισε την αποφασιστικότητα του ψευδοκράτους να έχει πιο στενές σχέσεις με την Αγκυρα, τόσο από οικονομικής όσο και πολιτικής άποψης. Δεν πρόκειται, σημείωσε, να επιτευχθεί συμφωνία, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι «πραγματικότητες» στο νησί και ευχήθηκε οι νέοι να μην ζήσουν ποτέ παρόμοιες καταστάσεις με αυτές του 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα