Μητσόπουλος: Ο Αναστασιάδης θα προωθήσει συμφέρουσες προτάσεις για φυσικό αέριο

16:34 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύεται να προωθήσει τάχιστα, με υπευθυνότητα και διαφάνεια, κάθε ρεαλιστική και συμφέρουσα πρόταση αξιοποίησης του φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Τάσος Μητσόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι αυτό που ο Γιώργος Λιλλήκας θεωρεί ως ευκαιρία είναι στην ουσία πρόταση για όσο-όσο ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της Κύπρου.

Σε

δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι, “στον ενθουσιασμό του κ. Λιλλήκα για την πρόταση τράπεζας του Ντουμπάι για προαγορά κυπριακού φυσικού αερίου, την τεκμηριωμένη απάντηση έχουν δώσει η ΚΡΕΤΥΚ, οι τεχνοκράτες και οι εμπειρογνώμονες, που με ατράνταχτα στοιχεία απέδειξαν ότι αυτό που ο κ. Λιλλήκας θεωρεί ως ευκαιρία είναι στην ουσία πρόταση για όσο-όσο ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου”.

Πρόσθεσε ότι “αυτό που επιβεβαιώνεται από την αμφιλεγόμενη πρόταση είναι ότι κύκλοι του εξωτερικού πληροφορήθηκαν ήδη την ετοιμότητα ορισμένων στην Κύπρο να ξεπουλήσουν σε τιμή ευκαιρίας το μεγαλύτερο εθνικό μας κεφάλαιο, για το παρόν και το μέλλον, και σπεύδουν να καταθέσουν ασύμφορες προτάσεις, αρνούμενοι μάλιστα για δύο ολόκληρες εβδομάδες να απαντήσουν στην πρόσκληση διαλόγου της ΚΡΕΤΥΚ”.

“Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κυπριακό λαό ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, απαλλαγμένος από το άγχος της ψηφοθηρίας, έχοντας ένα άριστο επιτελείο ειδικών και συμβούλων, δεσμεύεται να προωθήσει τάχιστα, με υπευθυνότητα και διαφάνεια, κάθε ρεαλιστική και συμφέρουσα πρόταση αξιοποίησης του φυσικού μας αερίου, με γνώμονα τις στρατηγικές συνεργασίες που θέλουμε να οικοδομήσουμε με το Ισραήλ και με στόχο να απαλλάξουμε το ταχύτερο δυνατόν την πατρίδα μας από το βάρος της δανειακής σύμβασης που μας επέβαλε η απερχόμενη κυβέρνηση του ΑΚΕΛ”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα