Μήνυμα αλληλεγγύης μετέφερε στο Σαμαρά ο Γερμανός ΥΠΕΞ

13:55 4/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα σεβασμού, αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης, είπε ότι φέρνει ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και σήμερα είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς στο διάλογο που είχε με τον κ. Βεστερβέλε έκανε λόγο για σειρά πολιτικών και γεωπολιτικών

εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας ωστόσο ότι μέσα σε δύσκολες συγκυρίες η Ελλάδα στέκεται σταθερή. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διεθνής κατάσταση προκαλεί ανησυχία σε διάφορους τομείς εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να βελτιωθεί και πρόσθεσε ότι η σταθερότητα στην Ελλάδα προσφέρεται για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στις χθεσινές συνομιλίες στη Συνάντηση Κορυφής του Βερολίνου σχετικά με την ανεργία την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό θέμα.

Ο κ. Βεστερβέλε από την πλευρά του επανέλαβε ότι πεποίθηση της Γερμανίας είναι πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει, προσθέτοντας ότι έχει ήδη ανοίξει πανιά προς την ανάπτυξη, η οποία θα φέρει ευημερία μελλοντικά στο λαό και τη χώρα. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται στην Αθήνα για να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στη συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ευάγγελο Βενιζέλο με τον οποίο είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση χθες το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα