Πρωτότυπη εκδήλωση για στήριξη του Ιδρύματος στη Λάρνακα

13:13 4/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια πρωτότυπη εκδήλωση που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση του ποσού των 3600 ευρώ, τα οποία δόθηκαν για στήριξη του Ιδρύματος Αγίου Γεωργίου «Χριστάκη Χασάπη», πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη παραλία Μακένζι στη Λάρνακα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μιχαλάκης Μάλλας, «η πρωτοποριακή αυτή ιδέα ήταν του ιδιοκτήτη του καφεστιατορίου «Αμμος» Παναγιώτη Νεοκλέους, ο οποίος ενημερώθηκε για τα οικονομικά

προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιδρυμα, το οποίο δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Κύπρο. Με αφορμή το κούρεμα των καταθέσεων του κόσμου στις τράπεζες, ο κ. Νεοκλέους μετέφερε στον υπαίθριο χώρο έξω από το καφεστιατόριο του μία παραδοσιακή καρέκλα κουρέα και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν εισφορές προκειμένου να κουρέψει «πρώτο νούμερο» το κεφάλι του».

Πρόσθεσε πως η εκδήλωση άρχισε τις 09.30 το πρωί και «οι προσφορές των λουομένων ήταν γενναιόδωρες, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.600 ευρώ, το οποίο και προσφέρθηκε στο Ιδρυμα Αγίου Γεωργίου «Χριστάκη Χασάπη», ώστε να αντεπεξέλθει τις δύσκολες ώρες που περνά».

Όπως είπε ο κ. Μάλλας, «η χορηγία από το κράτος που δίνεται στο Ιδρυμα δεν έχει ακόμα παραληφθεί, δεν έχουμε λάβει ακόμα ούτε τις 20 χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουμε κάθε χρόνο από το Ιδρυμα «Ραδιομαραθώνιος» ως βοήθεια, ενώ με την οικονομική κρίση αρκετός κόσμος αντί να δίνει εισφορές σε Ιδρύματα, προσφέρει στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων, των Κοινοτήτων και των Μητροπόλεων».

Το Ιδρυμα, συνέχισε, «αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στα τεράστια έξοδα που έχουν τα 22 παιδιά με βαριά νοητική στέρηση και σωματική αναπηρία, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας. Το Ιδρυμα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως αφού από τα 22 αυτά παιδιά τα 11 διαμένουν εντός του Ιδρύματος. Επίσης από τα 22 παιδιά μόνο τα τρία μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνα τους, ενώ τα υπόλοιπα 19 χρειάζονται την πλήρη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται ή προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Τα 19 αυτά παιδιά χρειάζονται βοήθεια σε όλες τις βασικές τους ανάγκες ακόμα και στο να πιουν νερό».

Ο κ. Μάλλας ανέφερε επίσης ότι τα έξοδα του Ιδρύματος ανέρχονται στις 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και κάλεσε όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν την οποιαδήποτε εισφορά στο Ιδρυμα να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Ιδρύματος στον αριθμό 24642144 ή στο δικό του προσωπικό κινητό τηλέφωνο στον αριθμό 99634780.

Keywords
Τυχαία Θέματα