Μέτρα αντίδρασης για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων Ημικρατικών μελετά η ΠΟΑΣ

16:44 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέτρα αντίδρασης «έναντι των επερχομένων κινδύνων για ιδιωτικοποίηση, ιδιαίτερα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών», μελετά η ΠΟΑΣ.

Σε δελτίο Τύπου, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣ συνήλθε έκτακτα τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 και ασχολήθηκε σε έκταση με το μέλλον των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών «ενόψει του ορατού κινδύνου των ιδιωτικοποιήσεων».

Οπως σημειώνεται, μετά από μακρά συζήτηση αποφασίστηκε όπως οι Συντεχνίες μέλη της Ομοσπονδίας, θέσουν το θέμα στα συλλογικά τους όργανα με σκοπό

τη μελέτη μέτρων αντίδρασης έναντι των επερχομένων κινδύνων για ιδιωτικοποίηση, ιδιαίτερα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη ομόφωνα όπως επαναβεβαιώσει την αντίθεση της ΠΟΑΣ και των μελών της σε κάθε μορφή ιδιωτικοποιήσεων, ζητώντας παράλληλα την άμεση προώθηση νομοθεσιών και διαδικασιών προς εξυγίανση του συστήματος, ώστε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων να έχουν προσωπική και νομική ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις τους.

Η ΠΟΑΣ ζητά ακόμη εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και βελτίωση των λειτουργιών των Οργανισμών προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων, αναφέροντας ότι την ευθύνη για τον μη εκσυγχρονισμό των ημικρατικών οργανισμών φέρουν τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια και η πολιτεία.

Η ΠΟΑΣ υπενθυμίζει παράλληλα τη δημόσια και κατ’ ιδίαν δέσμευση του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί δεν θα ιδιωτικοποιηθούν και σημειώνει ότι αποτελούν εθνικό πλούτο και πως κάθε προσπάθεια για αποκρατικοποίηση τους, θα προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των εργαζόμενων.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στους ημικρατικούς οργανισμούς, παρόλο ότι δεν ευθύνονται για τα δημοσιονομικά ελλείμματα, υπέστηκαν τις αποκοπές από τις απολαβές τους και επιπλέον κινδυνεύουν να απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Υποδεικνύει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, θα εκτοξεύσουν τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ύψη, σημειώνοντας ότι «οι ιδιώτες δεν αρκούνται στο χαμηλό κέρδος» αλλά «στόχος τους είναι η ψηλή κερδοφορία».

Ζητά,τέλος, την απόδοση ποινικών και άλλων ευθυνών για το κατάντημα του χρηματοδοτικού συστήματος για το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι ημικρατικοί οργανισμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα