Μειώθηκε η ανεργία στην Ισπανία το Δεκέμβριο

20:28 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στην Ισπανία που ψάχνουν για εργασία σημείωσε πτώση της τάξης του 2,24% το Δεκέμβριο.
Όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα του το Euronews η συνολική ανεργία μειώθηκε κατά 107.579 άτομα, αφήνοντας 4,7 εκ. εγγεγραμμένους στα κατά τόπους γραφεία εργασίας.
Ωστόσο, οι επίσημες έρευνες από το Ινστιτούτο Στατιστικής ΙΝΕ δείχνουν ότι 5,9 εκ. άνθρωποι παραμένουν άνεργοι, που ισοδυναμεί με 25,9% του εργατικού δυναμικού το τρίτο τρίμηνο του χρόνου.
Αυτές

οι έρευνες αφορούν άτομα που ψάχνουν για εργασία και όχι απλώς όσους εγγράφονται στα γραφεία ανεργίας και θεωρούνται ότι αντικατοπτρίζουν καλύτερα την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με την Κυβέρνηση της χώρας, τα νέα στοιχεία σηματοδοτούν μια σταδιακή οικονομική ανάκαμψη.
Το γεγονός ότι πιο πολλοί προσφάτως εργοδοτημένοι εργαζόμενοι εγγράφηκαν για να πληρώνουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, χαιρετίστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό για το θέμα Τομάς Μπούργος.
«Αυτός ήταν ο καλύτερος Δεκέμβριος για εγγραφές από το 2001. Δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά μάλλον αντικατοπτρίζει μια σειρά από γεγονότα που εμπνέουν εμπιστοσύνη», είπε.
Οικονομολόγοι σημειώνουν ότι μέρος της πτώσης στην ανεργία οφείλεται στο ό,τι περισσότεροι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στις λιανικές πωλήσεις όπου αναμενόταν μια ελαφρώς καλύτερη χριστουγεννιάτικη περίοδος, η οποία τελειώνει στην Ισπανία με την ανταλλαγή δώρων στις 6 Ιανουαρίου.
Αναφέρουν ακόμη ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Ισπανίας σμικρύνεται καθώς υπάρχουν αυτοί που φεύγουν από τη χώρα ψάχνοντας δουλειά στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα