Μειώθηκαν “σημαντικά” οι Βρετανοί όμηροι στην Αλγερία

14:50 18/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο αριθμός των Βρετανών υπηκόων που είναι αναμεμιγμένοι στην υπόθεση ομηρίας στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της BP/Statoil στην Αλγερία «έχει μειωθεί σημαντικά» σε σχέση με την Πέμπτη, όταν υπολογιζόταν πως ήταν κάτω από 30, είπε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ενημερώνοντας την ολομέλεια

Ο κ. Κάμερον επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση στην Αλγερία κατά των ενόπλων ισλαμιστών απαγωγέων συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη. Ειδική ομάδα των προξενικών αρχών

της Βρετανίας έχει σπεύσει στο Αλγέρι και είναι έτοιμη να ταξιδέψει όποτε της δοθεί άδεια στην περιοχή της ομηρίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο Αλγερινός ομόλογός του τον ενημέρωσε για την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων αφού είχε ξεκινήσει, ωστόσο φάνηκε να αποδέχεται την εξήγηση ότι η εσπευσμένη δραστηριοποίηση του αλγερινού στρατού ήταν αναγκαία λόγω κινήσεων από την πλευρά των ενόπλων απαγωγέων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαρκή ενημέρωση και μετέφερε στην κυβέρνηση την αμέριστη στήριξη της αντιπολίτευσης στο χειρισμό της υπόθεσης.

Ο κ. Κάμερον προεδρεύει από χθες αλλεπάλληλων συσκέψεων της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστής ως Cobra.

Ένας Βρετανός εργάτης έχει ήδη επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή του κατά την επίθεση των ενόπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα