Μεγάλη επιχείρηση για την ασφάλεια του Πάπα στη Βραζιλία

10:03 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Βραζιλία προετοιμάζει μια μεγάλη επιχείρηση για την προστασία του Πάπα Φραγκίσκου κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση κοινωνικής αναταραχής, παρόμοια με αυτή του περασμένου μήνα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περισσότερο από 1,5 εκ. πιστοί αναμένονται να συγκεντρωθούν στο Ρίο, από τις 22 έως τις 28 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φεστιβάλ της ρωμαιοκαθολικής νεολαίας.

Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας ενίσχυσε το στρατιωτικό

προσωπικό από 8.500 σε 10.266, λόγω των μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους τον Ιούνιο, ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Επιπλέον, αξιωματούχοι της κρατικής ασφάλειας αναφέρουν ότι θα διεξαχθεί η «μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της πόλης», με 7.000 επιπρόσθετους αστυνομικούς να ενισχύουν τα 12.000 μέλη της αστυνομικής Δύναμης του Ρίο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλα 1.700 μέλη της Εθνικής Ασφάλειας και άλλων μονάδων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, οι ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν την ασφάλεια σε δέκα περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του εναέριου ελέγχου, της επιτήρησης των συνόρων και του θαλάσσιου χώρου, καθώς και της αποτροπής χημικών και βιολογικών όπλων, εκρηκτικών αλλά και κυβερνοεπιθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα