Με την προσδοκία ανάκαμψης το 2015 να στηριχθούν οι αδύνατοι, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

20:20 3/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Με έγνοια τις ευάλωτες τάξεις του πληθυσμού ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναμένει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης από την Τρόικα.

Σε δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με την ομάδα πρωτοβουλίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κατεχόμενων Περιουσιών, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν υπήρξε η όποια ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών σε σχέση με την αξιολόγηση που διενεργεί η Τρόικα

και αναμένει αυτή την ενημέρωση μόλις ολοκληρωθούν οι επαφές των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών με τους αντιπροσώπους της Τρόικας.

Υπενθυμίζοντας ότι τώρα διενεργείται η τρίτη αξιολόγηση, παρατήρησε ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή όσον αφορά στο πρόγραμμα εξυγίανσης, πρόσθεσε πως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ δυσμενή δημοσιονομικά δεδομένα, δηλαδή, συνέχισε, γνωρίζουμε ότι η κρίση θα συνεχιστεί και το 2014, αλλά τόνισε θέλουμε να ελπίζουμε, όπως πρέπει να είναι και ο στόχος, ότι θα ξεπεράσουμε τα χειρότερα και ότι το 2015 θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε περαιτέρω ότι μέχρι να πετύχουμε τον επιθυμητό στόχο, να φθάσουμε στο σημείο στο οποία θα ξεκινήσει η ανάκαμψη και η αναγέννηση της κυπριακής οικονομίας, πρέπει να βρούμε τους τρόπους να στηρίξουμε τις ευάλωτες τάξεις του πληθυσμού και τους Κύπριους δανειζόμενους που αυτή τη στιγμή επωμίζονται τα ειδικά βάρη των δανείων και των ψηλών επιτοκίων με τα οποία καλείται να λειτουργήσει η κυπριακή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα