Λύση στην αβεβαιότητα για ΔΣ των Ημικρατικών ζητά από την πολιτεία η ΟΗΟ-ΣΕΚ

17:47 29/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει και προωθήσει Νομοσχέδιο για «σταύρωμα» κονδυλίων της Cyta προκειμένου να τυγχάνουν της έγκρισης από τον Υπουργό Οικονομικών καταδεικνύει την έλλειψη επικοινωνίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ της Κυβέρνησης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΟΗΟ – ΣΕΚ.

«Η όλη κατάσταση όπως δρομολογείται δημιουργεί στρέβλωση στον τρόπο λειτουργίας ενός

Οργανισμού του μεγέθους και της σημασίας της Cyta, αφού είναι λογικό ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τέτοιους περιορισμούς ιδιαίτερα κάτω από τα δεδομένα και τις δυσκολίες που παρουσιάζει σήμερα η οικονομία. Οι αρνητικές επιπτώσεις αυτής της στρέβλωσης επιβαρύνουν τη Cyta γεγονός που δικαιολογημένα ανησυχεί τους εργαζομένους στον Οργανισμό», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι με βάση την πιο πάνω δρομολογούμενη απόφαση επαναφέρεται στην ουσία το θέμα της αντικατάστασης των Διοικητικών Συμβουλίων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς που αποτελεί πολιτική δέσμευση της παρούσας Κυβέρνησης.

«Είναι πλέον έντονα αντιληπτό ότι η αποτελεσματικότητα των Ημικρατικών Οργανισμών πάσχει λόγω ακριβώς της έλλειψης επικοινωνίας, συνεργασίας αλλά και της απουσίας εμπιστοσύνης των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών με τους συναρμόδιους Υπουργούς», προσθέτει.

Ο τόπος διέρχεται δύσκολες οικονομικές καταστάσεις «οπότε η πολιτεία οφείλει να δώσει μια τελική λύση στην παρατηρούμενη αβεβαιότητα και σεναριολογία σε σχέση με την αντικατάσταση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών. Αποτελεσματικοί Ημκρατικοί Οργανισμοί μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που διέρχεται σήμερα ο τόπος μας», καταλήγει η ΟΗΟ – ΣΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα