Διακοπή στην έκτακτη Ολομέλεια που εξετάζει αλλαγές στην Αρχή Εξυγίανσης

17:47 29/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διακόπηκε μισή ώρα περίπου μετά την έναρξή της η απογευματινή έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, που επρόκειτο να εξετάσει δύο προτάσεις νόμου για την εξυγίανση πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων, μετά από αίτημα του Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, προκειμένου να θέσει υπόψη της σύσκεψης αρχηγών κάποιες παραμέτρους που σχετίζονται με το υπό εξέταση θέμα.

Η σημερινή έκτακτη συνεδρία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος δέκα βουλευτών του ΔΗΣΥ προκειμένου

να δοθεί λύση – σύμφωνα με τους βουλευτές του ΔΗΣΥ – στα συνεχιζόμενα σοβαρότητα και επείγοντα ζητήματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, με τις προτάσεις νόμου θα άλλαζε ο υφιστάμενος νόμος, ώστε να πάψει η Αρχή Εξυγίανσης να αποτελείται μόνο από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Με την έναρξη της απογευματινής συνεδρίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζήτησε όπως αναβληθεί η σημερινή συνεδρία, προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση στην αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας περί Αρχής Εξυγίανσης.

Κατόπιν μακράς συζήτησης, το αίτημα του κ. Κυπριανού απορρίφθηκε με 35 ψήφους (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Κουτσού-Συμμαχία Πολιτών και Κουλίας) υπέρ της συνέχισης της συνεδρίας, ενώ 16 βουλευτές του ΑΚΕΛ ψήφισαν εναντίον της συνέχισης της συνεδρίας και υπήρξε μια αποχή (ΕΥΡΩΚΟ).

Μετά τη σύσκεψη των αρχηγών αναμένεται η επάνοδος όλων των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας και η συνέχιση της συνεδρίας, της οποίας προεδρεύει ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής.

Keywords
Τυχαία Θέματα