Λουκαϊδης: Το ΑΚΕΛ δεν θα αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων Ημικρατικών

11:47 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ ουδέποτε θα αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και τη μεταφορά για ακόμη μια φορά της ζημιάς, που προκάλεσαν οι τράπεζες, στους ώμους των πολιτών, για να εξυπηρετηθούν και πάλιν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.
Σε δηλώσεις του

για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως «παρά τις σοβαρές αντιφάσεις των κυβερνώντων, στο βαθμό που η Κυβέρνηση είναι ειλικρινής, η ίδια θα πρέπει έστω και τώρα να το αποδείξει, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις», προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση το ΑΚΕΛ είναι έτοιμοι να συμβάλει δημιουργικά.

Όπως πρόσθεσε, η Κυβέρνηση, οκτώ μήνες μετά που υπέγραψε μνημόνιο με πρόνοια για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, παρουσιάζεται να είναι έτοιμη να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις, ωστόσο, διερωτάται σε ποιο βαθμό είναι ειλικρινείς οι προθέσεις της όταν πριν το Eurogroup της 15ης Μαρτίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρότεινε ο ίδιος την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, προκειμένου να εξευρεθούν τα €5,8 δις από το bail in που είχε ήδη αποδεχτεί.
Επίσης, διερωτήθηκε «σε ποιο βαθμό είναι ειλικρινείς οι προθέσεις της κυβέρνησης όταν για οκτώ ολόκληρους μήνες, μετά την υπογραφή του μνημονίου, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία, αλλά ούτε και έδωσε οποιαδήποτε ένδειξη ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις».
«Σε ποιο βαθμό είναι ειλικρινείς οι προθέσεις της κυβέρνησης όταν ακόμη και μετά την αποδοχή κουρέματος καταθέσεων, που επέφερε σημαντική διαφοροποίηση των δεδομένων για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, ποτέ δεν διεκδίκησε και δεν αντιστάθηκε απέναντι στην επαχθή για την κοινωνία και την οικονομία απαίτηση της τρόικα για ιδιωτικοποιήσεις», συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης.

Περαιτέρω, είπε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει ποια είναι η θέση της επί των ιδιωτικοποιήσεων και διερωτήθηκε «αν είναι αυτή που δημοσίως εξέφρασε πρόσφατα ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος αναφανδόν επιχειρηματολόγησε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων;».
«Είναι η διαχρονική προσέγγιση του Συναγερμού για δαιμονοποίηση κάθε τι δημόσιου και εξιδανίκευση κάθε τι ιδιωτικού, η οποία αποτυπώθηκε επί διακυβέρνησης Συναγερμού ακόμη και με σχετική απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου και κατάθεση νομοσχεδίου από τον Αβέρωφ Νεοφύτου για μετοχοποίηση της CYTA και μετονομασία της σε ‘Α Τηλεπικοινωνίες’; Ή μήπως, τελικά, κυβέρνηση και ΔΗΣΥ άλλαξαν ξαφνικά τις τελευταίες μέρες τη γνωστή θέση τους υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και είναι έτοιμοι έστω και τώρα να διεκδικήσουν διαφοροποίηση της σχετικής μνημονιακής πρόνοιας;», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα