Λουκαΐδης: Η Κυβέρνηση θα φέρει ακεραία την ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις στη Τρ. Κύπρου

14:54 9/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι οι όποιες πολιτικές παρεμβάσεις προς εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ή άλλων συμφερόντων και όχι της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, θα αποβούν σοβαρά επιζήμιες στην προσπάθεια για τη διάσωση της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε

δηλώσεις του, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως «σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι με βάση τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, η Κυβέρνηση θα φέρει ακεραία την ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις στη Τράπεζα Κύπρου».

«Ως ΑΚΕΛ», είπε, «παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τα διαδραματιζόμενα στην Τράπεζα Κύπρου, όπως αυτά παρουσιάζονται μέσα από σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων. Δυστυχώς, φαίνεται ότι λαμβάνουν χώρα αυτά για τα οποία ως ΑΚΕΛ προειδοποιούσαμε το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα μετά που με εισήγηση του ΔΗΣΥ, η Βουλή εσπευσμένα προσέτρεξε σε αλλαγές στη σύνθεση της Αρχής Εξυγίανσης».
Συνέντευξη Ιωνά Νικολάου στο «Φ»
———————————————–
Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στον κυριακάτικο «Φιλελεύθερο», ο κ. Λουκαΐδης είπε πως «ήταν αποκαλυπτικός σε δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία» για να προσθέσει ότι πρώτο, δημόσια παραδέχθηκε ότι μετά τη λήψη της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ο Γενικός Εισαγγελέας είχε εγείρει στον ίδιο ζήτημα νομιμότητας στη σύσταση της Επιτροπής.

«Ο κ. Νικολάου και η Κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα απέκρυβαν επιμελώς αυτό το σημαντικό στοιχείο και αντίθετα επικαλούνταν ανύπαρκτη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα», είπε.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σημείο, είπε πως «ο κ. Νικολάου, εμμέσως πλην σαφώς, παρουσιάστηκε βέβαιος για το καταδικαστικό προς την προηγούμενη Κυβέρνηση περιεχόμενο της έκθεσης της Ερευνητικής Επιτροπής», συμπληρώνοντας πως «καθόλου τυχαία προφανώς, αφού είναι γι’ αυτό άλλωστε που διορίστηκε η εν λόγω Επιτροπή, αντί του άμεσου διορισμού ποινικών ανακριτών, όπως αρχικά δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Συνέχισε λέγοντας πως «η βεβαιότητα του κ. Νικολάου δεν προκαλεί έκπληξη, αφού η όλη διαδικασία- παρωδία της Ερευνητικής Επιτροπής κατέδειξε εξ υπαρχής την ανυποληψία και την αναξιοπιστία της, καθώς και το καλά προσχεδιασμένο του αποτελέσματος».

ΚΥΠ- Παρακολουθήσεις
——————————–

Για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις παρακολουθήσεις δραστηριοτήτων πολιτικών προσώπων και ομάδων πληθυσμού από την ΚΥΠ, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως «το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι είναι απαράδεχτη και καταδικαστέα η παρακολούθηση από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών πολιτικών αξιωματούχων και κομμάτων και γενικότερα δραστηριοτήτων που δεν συνδέονται με θέματα εθνικής και δημόσιας ασφάλειας».

Ανέφερε πως δεν προκαλεί έκπληξη στο κόμμα του «το γεγονός ότι ορισμένα ΜΜΕ και πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να έχουν επίσημη πληροφόρηση ως προς το ζήτημα που προέκυψε με αφορμή τη διαθεσιμότητα λοχία της ΚΥΠ, ξιφουλκούν κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, στηριγμένοι αποκλειστικά σε διαρροές».

«Ούτε φυσικά μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αντί της επίσημης ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, στην οποία όφειλαν να προβούν οι κυβερνώντες, τελικά το θέμα αναδείχθηκε μέσα από διαρροές στα ΜΜΕ», πρόσθεσε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε πως το κόμμα του σε αυτό το στάδιο και χωρίς την ύπαρξη επίσημης πληροφόρησης, για τα όποια τεκμήρια υπάρχουν για το ζήτημα, απαιτεί την πλήρη διερεύνησή του, αλλά και την άμεση ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων γύρω από αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα