Λιβύη: Τερματίσθηκε μετά συμφωνία με την κυβέρνηση η πολιορκία του ΥΠΕΞ στην Τρίπολη

12:11 12/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιορκία επί περίπου δύο εβδομάδες του ΥΠΕΞ από ενόπλους στην Τρίπολη τερματίσθηκε έπειτα από συμφωνία που επετεύχθη με την Κυβέρνηση , ανακοίνωσε η Ανωτάτη Επιτροπή Ασφαλείας. Επικεφαλής των δυνάμεων της Επιτροπής Ασφαλείας που στάθμευαν έξω από τις πύλες του εκκενωθέντος Υπουργείου δήλωσε πως ο έλεγχός του παραδόθηκε σε αντιπροσωπεία από Βουλευτές και φυλάρχους που πρόσκεινται στους ενόπλους.

“Οι διαδηλωτές αναχώρησαν διότι τα αιτήματά

τους υλοποιήθηκαν”, δήλωσε ο ίδιος, άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως και το κτίριο του, που επίσης είχε καταληφθεί, παραδόθηκε σε κυβερνητική αντιπροσωπεία.

Ομάδες ενόπλων είχαν περικυκλώσει τα υπουργεία τον περασμένο μήνα προκειμένου να πειθαναγκάσουν τους Βουλευτές να ψηφίσουν νόμο που απαγορεύει σε πρώην αξιωματούχους του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι να ξανακαταλάβουν αξιώματα υπό τη νέα Κυβέρνηση-αίτημα που απορρίπτουν ομάδες για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διπλωμάτες, υποστηρίζοντας πως αυτές οι ανεξέλεγκτες πρωτοβουλίες ενδέχεται να βλάψουν τη νέα διακυβέρνηση και επιπλέον είναι άδικα για όσους είχαν περάσει μεγάλο μέρος του βίου τους στην εξορία κι είχαν συνδράμει ώστε ν` ανατραπεί η Κυβέρνηση Καντάφι.

Την ίδια στιγμή στην πλούσια σε πετρελαϊκά αποθέματα ανατολική πλευρά της χώρας εκατοντάδες τοπικοί φύλαρχοι συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διαφυλάξουν την περιοχή τους από ανάλογα φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα