Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση συνέβαλε στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους

11:46 27/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ασυνέπεια από πλευράς Κυβέρνησης έκανε λόγο ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση συνέβαλε στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο εκλογικό του επιτελείο, και αφού εξέφρασε τη συμφωνία του με την απόρριψη της τετραμερούς διάσκεψης, θέση που όπως είπε, υποστήριζε και υποστηρίζει ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο κ. Ντάουνερ, αλλά και που έχει υιοθετήσει στο παρελθόν η

τουρκική κυβέρνηση, ο Γιώργος Λιλλήκας αναφέρθηκε σε «ασυνέπεια που παρουσιάζει η κυβερνητική πολιτική».

«Από τη μία απορρίπτει την τετραμερή διάσκεψη γιατί όντως μια τέτοια διάσκεψη θα αναβαθμίσει το ψευδοκράτος, από την άλλη η ίδια η Κυβέρνηση, αποδεχόμενη τις ενέργειες και τις ασκήσεις που είχαν γίνει πριν από μερικές μέρες από την πυροσβεστική υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέβαλε στο να αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος και να υποβαθμιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία» είπε ο κ. Λιλλήκας.

Στις δηλώσεις του ο υποψήφιος Πρόεδρος κάλεσε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να απαντήσει σε δύο ουσιαστικά –όπως είπε- ερωτήματα για τη διζωνική. «Είναι ή δεν είναι ρατσιστική μία λύση η οποία διαχωρίζει τους πολίτες σε εθνότητα και τους υποχρεώνει να ζουν σε συγκεκριμένο χώρο με βάση την εθνική τους καταγωγή; Με τη διζωνική την οποία προωθεί η Κυβέρνηση, οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να ζουν μαζί σε μεικτά χωριά και πόλεις ή θα είναι υποχρεωμένοι να ζουν σε χωριστά συνιστώντα –όπως έχουν αποδεχθεί τον όρο- κρατίδια; Δεύτερον, θα μπορούν οι Ελληνοκύπριοι πολίτες να ζουν όπου επιλέγουν ελεύθερα σε όλη την επικράτεια της Κύπρου ασκώντας όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα και όλες τις δημοκρατικές τους αρχές;».

Να παγώσουν ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία επωφελείται το Αζερμπαϊτζάν

——————–

Ο Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε ακόμα την Κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο, όπως έπραξε η Κυβέρνηση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου στο παρελθόν όταν η Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν επιχείρησε με απευθείας πτήσεις να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος».

Καλώ την Κυβέρνηση να παρέμβει και να παγώσει συγκεκριμένα προγράμματα της ΕΕ από τα οποία ωφελείται η Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος, ο οποίος ανέφερε ότι «οι προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και οι θέσεις που έχει εκφράσει απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία απαιτούν άμεση και αποφασιστική απάντηση από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δεν επιτρέπεται η κυπριακή Κυβέρνηση να περιοριστεί μόνο σε διαβήματα διπλωματικού τύπου, τα οποία καλλιεργούν την αρνητική στάση της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε.

Μέτρα για την προστασία των ακριτικών περιοχών

———————

Ο υποψήφιος Πρόεδρος εξέφρασε έντονη ανησυχία και καταδίκασε «την ένοπλη επιδρομική ληστεία Τουρκοκυπρίων» στην περιοχή της Αθηένου, καλώντας την Κυβέρνηση «να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών μας, ιδιαίτερα αυτών που ζουν στην ακριτικές περιοχές και οι οποίοι ζουν σε συνθήκες ανασφάλειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα