Επεισόδια και πάλι έξω από το κτίριο του «δήμου» Λευκωσίας στα κατεχόμενα

11:40 27/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επεισόδια για ακόμη μια φορά σημειώθηκαν χθες μπροστά από το κτίριο του «δήμου» Λευκωσίας, ενώ για πέντε ώρες συνεδρίαζε το «υπουργικό συμβούλιο» χωρίς να λάβει συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα του «δήμου».

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, οι «δημοτικοί υπάλληλοι» που είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτου χθες έξω από το κτίριο. Δύο φορτηγά σκουπιδιών που αφέθηκαν σε κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας έγιναν αιτία ατυχήματος αφού προσέκρουσε πάνω τους ιδιωτικό όχημα, ο 48χρονος οδηγός του οποίου, Ουνάλ Ιγιτζί τραυματίστηκε

και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Γράφει επίσης, ότι οι εργαζόμενοι βλέποντας πως ο λογαριασμός σέρβις του υπηρεσιακού οχήματος μάρκας BMW του «δημάρχου» Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι ήταν 5000 ευρώ, εξαγριώθηκαν και τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο μια συμβολή ταμπέλα «πωλείται» και το μετέφεραν μπροστά από το κτίριο. Επενέβη λίγο μετά η «αστυνομία» και το όχημα μεταφέρθηκε στην «αστυνομική διεύθυνση» της κατεχόμενης Λευκωσίας, όπου του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμη ότι οι εργαζόμενοι είχαν δώσει 48 ώρες διορία στην «κυβέρνηση» για να δώσει λύση στο θέμα των οφειλόμενων μισθών και ενώ το «υπουργικό» συνεδρίαζε πέντε ώρες, την πρώτη μιάμιση παρουσία και του Ντερβίς Ερογλου, δεν ανακοινώθηκε καμία απόφαση. Η ψευδοαστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας χθες γύρω από το κτίριο του «δήμου».

Ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοτικών υπαλλήλων» BES, Σαβάς Μποζάτ δήλωσε ότι η «αστυνομία» πλέον κάνει τον μεσολαβητή αφού, όπως είπε, «αστυνομικοί» πήραν χθες τηλέφωνο σε «κρατικούς αρμόδιους» για να δώσουν επιτέλους ένα μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους, εννοώντας του διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους. Ο Μποζάτ υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν κανονικά τους μισθούς τους από τον Ιανουάριο του 2007, προσθέτοντας ότι καμιά εξέλιξη δεν υπήρξε ακόμη στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους του κατεχόμενου δήμου μέσω της τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας που θα έδινε 90 εκ ΤΛ δάνειο στην «δήμο» Λευκωσίας. «Δεν τον νοιάζει για τα προβλήματα αυτού του κόσμου, αλλά έχει έγνοια να γυρνά με το αυτοκίνητο» είπε αναφερόμενος στον Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι και το κόστος σέρβις του υπηρεσιακού οχήματος που φτάνει τις 5.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα