Λειτουργούν κανονικά τα πρατήρια! (upd)

14:18 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 14:00

Mετά τη συνάντηση που είχαν οι πρατηριούχοι με την Υπουργό Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, οι δύο πλευρές τα βρήκαν και έτσι τα πρατήρια λειτουργούν κανονικά.

Είδηση 12:33

Η απεργία των πρατηριούχων συνεχίζεται μέχρι να ενημερωθούν τα μέλη του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με την Υπουργό Εσωτερικών και να ληφθεί απόφαση για άρση ή

όχι των απεργιακών μέτρων, σήμερα το απόγευμα.

Αυτό δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου και την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών και της ΠΟΒΕΚ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Στέφανος Στεφάνου.

Κατά τη συνάντηση η Υπουργός ενημέρωσε για τις αλλαγές που έγιναν στα τοπικά σχέδια και οι οποίες αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αυστηρότητα την αδειοδότητηση πρατήριων και ανέφερε ότι περισσότερα μέτρα θα συμπεριληφθούν στη νομοθεσία που βρίσκεται για νομοτεχνικό έλεγχο.

Η κ . Μαύρου δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει τις άδειες που παραχωρήθηκαν πρόσφατα, καθώς και τις καταγγελίες που θα δοθούν από το Σύνδεσμο Πρατηριούχων και όπου εντοπιστεί παρατυπία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, στο παρόν στάδιο δεν έχουν εντοπιστεί άδειες που δόθηκαν παράτυπα.

Είδηση 9:30

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων καυσίμων έχει από τις 09:00 σήμερα το πρωί η Υπουργός Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, στο γραφείο της στη Λευκωσία, προκειμένου να συμφωνηθούν άμεσες ενέργειες προς τερματισμό της επ’ αόριστον παγκύπριας απεργίας των πρατηριούχων, που άρχισε από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής.

Οι πρατηριούχοι καυσίμων, με την απεργία, ζητούν την παγοποίηση της διαδικασίας χορήγησης αδειών για δημιουργία νέων πρατηρίων και την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών που συμφωνήθηκαν για τους όρους ανέγερσης νέων πρατηρίων.

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις της, η κ. Μαύρου είπε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Συνδέσμου για τήρηση των κανονισμών και πρόσθεσε ότι, εκεί και όπου έχουν δοθεί παράτυπα άδειες, πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Είδηση 8:00

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου, έχει επίσης δηλώσει πως, στην περίπτωση κατά την οποία η συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών θα έχει θετική κατάληξη, τότε η απεργία θα τερματισθεί.

Σε επ αόριστον απεργία κατήλθαν στις έξι το πρωί οι πρατηριούχοι σε ολόκληρη την Κύπρο, ζητώντας πάγωμα των αδειών για δημιουργία νέων πρατηρίων.

Δεν θα λειτουργούν ούτε οι χρηματοδέκτες. Μέχρι αργά χθες βράδυ γινόταν το αδιαχώρητο στα πρατήρια, στα οποία προσέτρεχαν οι οδηγοί για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα.

Με στόχο τον τερματισμό της απεργίας, η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου θα έχει συνάντηση στις εννέα το πρωϊ με τον Παγκύπριο σύνδεσμο Πρατηριούχων.
Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, η κυρία Μαύρου είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία ικανοποιούν τα βασικά αιτήματα των πρατηριούχων.
Είπε ακόμα πως συμφωνεί με το αίτημα του Συνδέσμου ότι πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί, υπογραμμίζοντας ότι εκεί και όπου έχουν δοθεί παράτυπα άδειες, πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Η κυρία Μαύρου ανέφερε ότι έχει δεσμευθεί στον Σύνδεσμο ότι οι όποιες καταγγελίες τεθούν ενώπιόν της, θα διερευνηθούν διεξοδικά.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ, είπε ότι εφόσον η συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών θα είναι επιτυχής και θα έχουν καταλήξει και συμφωνήσει στα διάφορά αιτήματα, τότε θα ανακοινώσουν από κοινού την αναστολή της απεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα