Απάντηση ΑΚΕΛ στην πρόταση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για σύσκεψη της Επ. Οικονομικών

13:32 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ δεν έχει ένσταση για έκτακτη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όπως ζητoύν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, ωστόσο έχει σημασία τι θα τεθεί και ποιες απόψεις θα αναπτυχθούν σε αυτήν, δήλωσε σήμερα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος έκανε λόγο για σκοπιμότητες πίσω από κάθε κίνηση που γίνεται σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ,

για πραγματοποίηση έκτακτης και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, προκειμένου να μελετηθεί η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, ο κ. Κυπριανού είπε πως, “εκείνο που έχει σημασία είναι τι θα τεθεί σε αυτήν τη συνεδρίαση και ποιες απόψεις θα αναπτυχθούν και λυπούμαι να παρατηρήσω ότι αυτά τα ζητήματα είχαν συζητηθεί κατά κόρον, από τη μια στη σύσκεψη στο Προεδρικό και στη συνέχεια, σε συσκέψεις που έγιναν με τον Υπουργό Οικονομικών και στην παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων”.

“Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε ότι έχουν να πουν και ελπίζω και εύχομαι να μάθουμε να συζητούμε πρώτα στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές και μετά δημόσια, διότι συνήθως γίνεται το αντίθετο”, είπε ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα αν κρύβονται σκοπιμότητες γύρω από αυτό το αίτημα, απάντησε πως “πίσω από κάθε κίνηση υπάρχει σκοπιμότητα και όχι μόνο από τα δυο αυτά κόμματα”.

Συμπλήρωσε επίσης ότι “σ` αυτήν την προεκλογική εκστρατεία έχουμε δει τόσες πολλές προτάσεις να κατατίθενται, οι οποίες είναι πρόχειρες, ατεκμηρίωτες και θα προκαλέσουν πολύ περισσότερα προβλήματα παρά να τα επιλύσουν. Γι αυτό εύχομαι και ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και η σοβαρότητα, να δούμε τα ζητήματα με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αν απαιτείται να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα προστατεύσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του λαού μας, να το πράξουμε”.

Σχολιάζοντας εξάλλου πληροφορίες για κωλυσιεργία των τραπεζών στο να δώσουν στοιχεία στην PIMCO, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε πως “επιβεβαιώνεται πού υπάρχει σχετική καθυστέρηση, γιατί πολλοί προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες, τάχατε, στην Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καθυστερήσει, για να αφήσει στην επόμενη Κυβέρνηση να υπογράψει το μνημόνιο”.

“Η Κυβέρνηση”, συνέχισε, “είναι πανέτοιμη από τη δική της την πλευρά και είναι η Τρόικα και άλλοι που θέτουν εμπόδια στο να προχωρήσει η διαδικασία όσο πιο σύντομα γίνεται”, ανέφερε και συμπλήρωσε “σε ό,τι αφορά τις ευθύνες των τραπεζών, να μου επιτρέψετε να πω ότι προκαλούνται πάρα πολλά ερωτηματικά, όχι μόνο από αυτό το γεγονός, αλλά και από άλλα γεγονότα, όπως το ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει ακόμη δώσει το σκληρό του δίσκο”.

“Έχει αφαιρέσει το καθετί που υπήρχε στο σκληρό του δίσκο και ακούω ότι έχουν διαγραφεί πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία θα έπρεπε να τεθούν ενώπιον της Alvarez και Marshall, για να ολοκληρωθεί η έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη”, είπε ο κ. Κυπριανού και πρόσθεσε “όλα αυτά τα πράγματα, κατά τη δική μου άποψη, είναι παρεμπόδιση μιας ολοκληρωμένης και αντικειμενικής έρευνας και υπάρχουν σίγουρα σκοπιμότητες”.

Στο κατά πόσο το ΑΚΕΛ θα κινηθεί νομικά εναντίον του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για τις αναφορές του κατά του κόμματος σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως, αν και έχει διαπιστωθεί ότι στοιχειοθετείται νομική υπόθεση, αυτό δεν θα γίνει, γιατί “η καλύτερη απάντηση στον κ. Ορφανίδη είναι να τον αγνοήσουμε εντελώς. Λέει τόσα πολλά ψέματα για να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις του, που δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε πλέον μαζί του. Εμείς θα τον αντιμετωπίσουμε πολιτικά και όχι νομικά”.

Οι δηλώσεις Κυπριανού έγιναν στο περιθώριο επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αντώνη και Ινώς Χατζηπαύλου, όπου δόθηκαν δώρα στα παιδιά. Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη το Δήμο Λεμεσού για τη δραστηριοποίηση του σε αυτό το κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς. Ακολούθησε επίσκεψη στο παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα