‘Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για αντιμετώπιση των Τούρκικων απειλών’

16:05 10/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε σήμερα ότι  λαμβάνονται όλα τα μέτρα σε διπλωματικό, σε πολιτικό αλλά και σε  στρατιωτικό επίπεδο ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές απειλές εναντίον  της Κύπρου, ύστερα από την έναρξη των εργασιών για εξόρυξη    υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη

στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομάτη» στο Σταυροβούνι και στο στρατόπεδο «Ανδρέα Σουρουκλή» στη Λάρνακα, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι χρέος μας, ειδικά αυτές τις μέρες, μαζί με την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να βρισκόμαστε στο πλευρό των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ανδρών της Εθνικής μας Φρουράς».

Πρόσθεσε ότι «βασική διαπίστωση είναι η άρτια εκπαίδευση και η εξαιρετική ικανότητα των μονάδων της Εθνικής Φρουράς έτσι ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους, εάν οι περιστάσεις το επιβάλουν. Παράλληλα, τυγχάνουμε της αναγκαίας και πλήρους ενημέρωσης έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε όσο δυνατό περισσότερα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η Εθνική Φρουρά, υπέδειξε, «χρειάζεται τη στήριξη, την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη της πολιτείας και της κοινωνίας μας σαν ένα απαραίτητο εφόδιο για να επιτελέσει το έργο της. Πιστεύω ότι την αξίζει».

Ερωτηθείς για τις απειλές της Τουρκίας μετά την έναρξη των εργασιών για εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο, ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι «σε σχέση με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στο θαλάσσιο μας χώρο και την Ανατολική Μεσόγειο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα σε διπλωματικό, σε πολιτικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούσε πιο αποτελεσματικά οποιεσδήποτε εξελίξεις».

Σ’ αυτή την προσπάθεια, συνέχισε, «η στήριξη και η συμπαράσταση της Ελλάδας παραμένει πάντα ένας βασικός άξονας, ο οποίος μας εμπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση για το παρόν και το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα