Κύρια εκδήλωση του Πάφος 2017 να γίνουν τα Ανθεστήρια

11:34 8/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι τα Ανθεστήρια, η κατεξοχήν γιορτή της Πάφου εν όψει μάλιστα και της ανάληψης του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017, θα πρέπει να μπουν πάνω σε άλλη βάση, να ενισχυθούν σημαντικά και να καθιερωθούν ως η κύρια εκδήλωση της Πάφου εξέφρασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φυσιολατρικού Πνευματικού Ομίλου Πάφου Ανδρέας Σωτηριάδης.

Ο κ Σωτηριάδης ανακοίνωσε την ετοιμότητα του Ομίλου να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια για τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017 αφού – όπως είπε,

με σιγουριά μπορεί να λεχθεί πως ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος διατήρησε και ανάπτυξε τη φυσιολατρία, το πνεύμα και την καλλιτεχνία στην απομακρυσμένη αλλά τόσο γραφική γενέτειρα της θεάς της ομορφιάς, της Παφίας Αφροδίτης.

Ο κ Σωτηριάδης παρατήρησε πως τα τελευταία χρόνια τα Ανθεστήρια, η κατεξοχήν εκδήλωση της Πάφου, φθίνει για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι και η στροφή, σε άλλες κατευθύνσεις π.χ. καρναβάλια, με αποτέλεσμα τα Ανθεστήρια, από μια καλλιτεχνική εκδήλωση με πλούσιο θέαμα, να γίνουν τουριστική ατραξιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα