Κύπριοι βουλευτές ενημερώνουν Ινδονήσιους αξιωματούχους για οικονομία και Κυπριακό

17:37 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η οποία βρίσκεται στην Τζακάρτα, ενημερώνει Ινδονήσιους αξιωματούχους για τη δυσχερή κατάσταση της οικονομίας της Κύπρου και την παρούσα φάση του κυπριακού προβλήματος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κυπριακή αντιπροσωπεία τους ευχαριστεί παράλληλα για τη στήριξη της Ινδονησίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Η αντιπροσωπία, η

οποία βρίσκεται στην Ινδονησία για τετραήμερη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση, άρχισε σήμερα τις επαφές της στην Τζακάρτα. – αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Αβέρωφ Νεοφύτου και το μέλος της Χρίστο Μέση και συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ινδονησία Νίκο Παναγή.

Η ινδονησιακή πλευρά δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, αφού και η ίδια η χώρα αντιμετώπισε στο παρελθόν οικονομικές δυσκολίες σε συνδυασμό με πολιτική αστάθεια και ευχήθηκε όπως τα προβλήματα αυτά επιλυθούν σύντομα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφορά έγινε και στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες μπορούν να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο, πιθανόν και στο πλαίσιο των σχέσεων της φίλης χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συζητήθηκαν, εξάλλου, η πρόσφατη εξεύρεση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιμέρους πτυχές του θέματος. Εκφράστηκε, τέλος, η κοινή πεποίθηση ότι οι ανταλλαγές επισκέψεων θα συνεχιστούν, μεταξύ άλλων, και μέσω των Ομάδων Φιλίας οι οποίες προγραμματίζεται να δημιουργηθούν στα αντίστοιχα Κοινοβούλια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το πρωί η αντιπροσωπία έγινε δεκτή από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Ινδονησιακού Κοινοβουλίου Pramana Anung Wibawa. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας της Ινδονησιακής Βουλής Surahman Hidayat.

Ακολούθως, η αντιπροσωπία έγινε δεκτή από τον Αντιπρόεδρο της Λαϊκής Συμβουλευτικής Συνέλευσης της χώρας Ahmad Farhan Hamid, στην παρουσία και άλλων μελών της Συνέλευσης. Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Περιφερειακών Εκπροσώπων της χώρας Irman Gusman και με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας Sidharto Danusubroto.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ινδονησίας οι οποίες, όπως υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές, χρήζουν περαιτέρω αναβάθμισης, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο εκ των Αντιπροέδρων της Επιτροπής Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας Hayono Isman θα παραθέσει απόψε δείπνο προς τιμήν της κυπριακής αντιπροσωπίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα