Κυπριακό και θέματα ασύλου συζήτησαν Ομήρου – νέος Ύπατος Αρμοστής για Πρόσφυγες

16:19 17/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ενημέρωσε σήμερα για τις προσπάθειες για μια νέα πρωτοβουλία για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό τον νέο Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο Damtew Dessalegne.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στη

τουρκική επιδίωξη για λύση δύο κρατών, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως πάγια βούληση της ε/κ πλευράς είναι μια λύση, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, για ένα κράτος με μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και μια κυριαρχία.

Προστίθεται ότι στηλίτευσε την πρόσφατη ενέργεια του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ να επισκεφθεί την παράνομη τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα, πράξη που, όπως ανέφερε, αντίκειται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ιδιαίτερα στο 541(1983).

Αναφέρεται, εξάλλου, ότι ο κ. Dessalegne ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και ιδιαίτερα για το καθεστώς των αιτητών πολιτικού ασύλου και των πολιτικών προσφύγων στην Κύπρο.

Συζητήθηκαν, τέλος, τρόποι περαιτέρω συνεργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε θέματα που άπτονται των όρων εντολής της τελευταίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα