Κυπριακό και επίσκεψη Αναστασιάδη στο Βερολίνο, συζήτησε ο Πρόεδρος και η Γερμανίδα Πρέσβειρα

20:54 3/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε σήμερα της Γερμανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία Gabriela Guellil σχετικά με τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για την επίτευξη προόδου στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού χωρίς καθυστέρηση και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΓΓ των ΗΕ.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται,

ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Γερμανίδα Πρέσβειρα συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Γερμανίας ενόψει τις προγραμματιζόμενης για το Μάιο επίσκεψης του Προέδρου στη Γερμανία.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις για πολιτικές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, υπό το φως της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση η Γερμανίδα Πρέσβειρα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη να επενδύσει στο μέλλον της Κύπρου και να επικεντρωθεί σε απτή πρόοδο, θα έχει αποτελέσματα».

Δήλωσε επίσης πεπεισμένη ότι «υπάρχει τρόπος και υπάρχει θέληση για να επιτευχθεί μια κατάσταση που θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές στο νησί».

Keywords
Τυχαία Θέματα