Κρούει τον κώδωνα κινδύνου για παράνομες κούρσες ο Δήμος Έγκωμης

11:07 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Εγκωμης καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που παρατηρείται με τις συνεχιζόμενες παράνομες κούρσες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή κατά τις νυχτερινές ώρες.

”Είναι ευθύνη των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών, στη δικαιοδοσία των οποίων υπάγεται η λεωφόρος Γρίβα Διγενή”, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Εγκωμης, ”να δώσουν λύση στο πρόβλημα που διαιωνίζεται, εξ αιτίας της μέχρι σήμερα παρατηρηθείσας ολιγωρίας”.

”Με

αφορμή τα δικαιολογημένα παράπονα δημοτών Εγκωμης”, συνεχίζει η ανακοίνωση, ”ο Δήμος Εγκωμης θεωρεί σκόπιμο να ανακοινώσει ότι, με συνεχείς παραστάσεις προς την Αστυνομία και τα Δημόσια Εργα, ζητήθηκε η δημιουργία υπερυψωμένων πλατό σε επιλεγμένα σημεία της λεωφόρου, για να αποτρέπεται η ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων”.

”Η Αστυνομία συμφώνησε με τη δημιουργία υπερυψωμένων πλατό, αλλά διαφώνησαν τα Δημόσια Εργα αντιπροτείνοντας τον έλεγχο της λεωφόρου επί 24ώρου βάσεως, με δύο κάμερες”, δηλώνει ο Δήμος Εγκωμης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Δήμος Εγκωμης από τα Δημόσια Εργα, η προκήρυξη των προσφορών για την αγορά των δύο καμερών θα γίνει τον τρέχοντα μήνα και η τοποθέτησή τους πριν το τέλος του έτους.

”Μέχρι την τοποθέτηση των καμερών”, επισημαίνει ο Δήμος Εγκωμης, ”είναι απόλυτα αναγκαίος ο συστηματικός και καθημερινός έλεγχος της λεωφόρου κατά τις νυχτερινές ώρες, από την Αστυνομία, για να εντοπίζονται και να καταγγέλλονται όσοι επιδίδονται σε αγώνες ταχύτητας”.

”Αποτελεί άμεση αναγκαιότητα”, προσθέτει η ανακοίνωση, ”η περιφρούρηση της ασφάλειας, αλλά και της κοινής ησυχίας, η οποία διαταράττεται από το δαιμονιώδη θόρυβο που προκαλείται από τις παράνομες κούρσες οδηγών επί της λεωφόρου”.

Ο Δήμος Εγκωμης δηλώνει ότι ”κατανοεί απόλυτα τις αντιδράσεις των δημοτών και, από δικής του πλευράς, θα συνεχίσει να καταβάλλει επίμονες προσπάθειες και να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, για να τερματισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα