Απορρίπτει το χαρακτηρισμό «αδιάλλακτος» ο Έρογλου

10:37 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επιθυμία της ε/κ ηγεσίας για συνομιλίες ανοικτού τέλους δεν διαφέρει από μια τρύπα στο νερό, ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ισχυρίστηκε ακόμα ότι η ε/κ πλευρά επιμένει στη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για το λόγο αυτό απέρριψε το σχέδιο Αναν.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες είπε ότι τις συνεχίζει από το σημείο που τις άφησε ο προηγούμενος ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ανέφερε ότι «άσχετα αν από την πρώτη μέρα εκλογής μου κατηγορούμαι ως αδιάλλακτος».

Σε ομιλία του στη γενική συνέλευση της συντεχνίας

των λεγόμενων δημοσίων υπαλλήλων Καμού- Σεν, είπε ότι δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών για να θέσει τους Τ/κ υπό τον ζυγό των Ε/κ και να τους οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Αναφερόμενος στις ε/κ «απαιτήσεις», είπε ότι είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν και πρόσθεσε ότι το Κυπριακό δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με την επιστροφή εδάφους.

Αναφέρθηκε ακόμα και στην επιστολή που έστειλε στον ΓΓ του ΟΗΕ για σύγκληση πενταμερούς και την αναφορά του ΓΓ του ΟΗΕ ότι αυτή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τη στιγμή που δεν σημειώθηκε αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά απορρίπτει όλα τα σχέδια για διευθέτηση του Κυπριακού και ότι κακώς τον κατηγορούν ως αδιάλλακτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα