Κραυγή απόγνωσης του ΚΟΤ στην Επιτροπή Οικονομικών

15:56 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς τη Βουλή απηύθυνε ο ΚΟΤ, δια του Προέδρου του Αλέκου Ορουντιώτη, να επιδείξει κατανόηση και να αποδεχθεί συμπληρωματικό προϋπολογισμό που ενδέχεται να φέρει ενώπιον της Βουλής για έγκριση σε μεταγενέστερο στάδιο εντός του 2012, ο Οργανισμός.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ είπε ότι «οι συνεχιζόμενες αποκοπές από τον προϋπολογισμό του ΚΟΤ, με αποκορύφωμα την τελευταία μείωση της κρατικής χορηγίας από τη Βουλή

κατά 8%, δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στην προσπάθεια του Οργανισμού να αυξήσει τις αφίξεις τουριστών αλλά και τα έσοδα από τον τουρισμό, τόσο για το 2012 αλλά και για τα επόμενα χρόνια».

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζήτησε τον προϋπολογισμό του ΚΟΤ, ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι «ζητήσαμε τη βοήθειά της εάν έλθουμε σε μεταγενέστερο στάδιο με συμπληρωματικό προϋπολογισμό, για να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες που έχει ο Οργανισμός, κυρίως στο τομέα της προβολής, της διαφήμισης και του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος, να έχουμε τη δική τους κατανόηση και να τον αποδεχθούν».

Πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις από τις αποκοπές επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες , την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, την προβολή της τουριστικής Κύπρου στο εξωτερικό και τη βοήθεια στη διοργάνωση αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που συνεισέφεραν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος και στην ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ είπε ότι το 2012 θα είναι ένα έτος προκλήσεων για τον ίδιο τον Οργανισμό και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Ορουντιώτη η αγγλική αγορά εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα στασιμότητας όπως και την προηγούμενη χρονιά και είναι απρόβλεπτη σε μεγάλο βαθμό, ενώ απώλειες τουριστών αναμένονται και από άλλες χώρες που ταλανίζονται από την οικονομική κρίση.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η ρωσική αγορά εξακολουθεί να έχει μια δυναμική που θα βοηθήσει στην αύξηση ή αναπλήρωση της απώλειας τουριστών από άλλες χώρες. Όμως, υπέδειξε, «από τη στιγμή που θα έχουμε νέα δρομολόγια από επτά νέα αεροδρόμια της Ρωσίας και εκεί θα πρέπει να γίνει μια διαφημιστική εκστρατεία για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Ο κ. Ορουντιώτης αναφέρθηκε στη νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ryanair και την Hermes και το πρόγραμμα κινήτρων που εξαγγέλθηκε, η οποία είπε «θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις αφίξεις στο νησί, όμως μόνο με τα νέα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο δεν είμαστε καλυμμένοι, αλλά θα πρέπει να γίνουν διαφημιστικές ενέργειες από πλευράς του Οργανισμού σε αυτούς τους νέους προορισμούς».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΟΤ και η κυπριακή Προεδρία θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια για αναγνωρισιμότητα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ενώπιον των μελών της Επιτροπής ο κ. Ορουντιώτης, ο προϋπολογισμός του ΚΟΤ για το 2012 έχει μειωθεί κατά 5,2 εκατομμύρια ευρώ, στα 62,5 εκ. ευρώ, από 67,2 εκ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός του 2012, μετά την απόφασ

Keywords
Τυχαία Θέματα