Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ραούφ Ντενκτάς από σήμερα

15:56 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν ένας ήρωας δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο λεγόμενο προεδρικό, όπου η σορός του πρώην ηγέτη των Τ/κ μεταφέρθηκε από το ”πανεπιστημιακό” νοσοκομείο Εγγύς Ανατολή σε μια τελετή που άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο νωρίς το απόγευμα.

Επέλεξε, συνέχισε, να είναι ο αγωνιστής των Τ/κ ”φορώντας πύρινο γιλέκο” και ιδρύοντας και διευθύνοντας την ΤΜΤ ενάντια στην ΕΟΚΑ.

Είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη μέρα και για τον ίδιο, ανέφερε,

καθώς δεν είναι εύκολο να μιλά για έναν άνθρωπο που πρόσφερε τόσα στο ”λαό” και το ”κράτος” του.

”Ιδρυτη πρόεδρε, ηγέτη για πάντα, μην ανησυχείς. Κανείς δεν μπορεί εμένα και το λαό να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε από το «κράτος». Καμιά πίεση, ό,τι και να τάξουν δεν θα αποτρέψει εμένα και τον τ/κ λαό απ’ το να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη διζωνικότητα, τους δύο λαούς και την συνέχιση των ενεργών και έμπρακτων εγγυήσεων της Τουρκίας”.

Αφού αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος, ο νυν ηγέτης των Τ/κ είπε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς δεν θα πεθάνει ποτέ πραγματικά, αλλά θα μείνει ως ο ιδρυτής του ψευδοκράτους και ο υπερασπιστής της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του.

Την βιογραφία του Ντενκτάς ανέγνωσε ο λεγόμενος πρόεδρος της ψευδοβουλής, Χασάν Μποζέρ.

Το φέρετρο του Ραούφ Ντενκτάς, το οποίο είναι σκεπασμένο με τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα εντός του λεγόμενου προεδρικού μέχρι αύριο στις 9 το πρωί. Βιβλία συλλυπητηρίων έχουν ανοιχθεί στο ”προεδρικό”, το γραφείο του Ραούφ Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία και την λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, «συγκινητικές ήταν οι στιγμές αποχαιρετισμού της οικογένειας στο ”πανεπιστημιακό” νοσοκομείο με τη σύζυγο του Ραούφ, Αϊντίν Ντενκτάς που προσήλθε σε αναπηρικό καροτσάκι, να ζητεί να τη σηκώσουν όταν Τούρκοι στρατιώτες κουβαλώντας στους ώμους τους το φέρετρο το έβγαλαν από το κτίριο. Το πλησίασε, το αγκάλιασε και το φίλησε. Οι κόρες της, Εντέρ και Ντεγέρ, έπραξαν το ίδιο. Στο πλευρό της ο γιος της Σερντάρ Ντενκτάς και τα εγγόνια της».

Το φέρετρο μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο λεγόμενο προεδρικό με στρατιωτικό όχημα, ενώ μαθητές με σημαίες του ψευδοκράτους και με το πρόσωπο του Ραούφ Ντενκτάς αλλά και κόσμος είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα