Κοσμοσυρροή στην κηδεία του Μπερκίν Ελβάν

14:53 12/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεκάδες χιλιάδες συνοδεύουν τον Μπερκίν Ελβάν στην τελευταία του κατοικία στο Φερίκιοι έπειτα από την τελετή που προηγήθηκε στο Τσεμεβί στην πλατεία Οκμεϊντανί, στο χώρο λατρείας των Αλεβιτών.

“Αθάνατος Μπερκίν Ελβάν”, “Το κράτος δολοφόνος θα λογοδοτήσει”, είναι το σύνθημα που κυριαρχεί. Φοιτητές και μαθητές εγκατέλειψαν τα μαθήματά τους και πήγαν στην κηδεία. Το ίδιο και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν από τις 12.00 το μεσημέρι που ξεκίνησε η κηδεία.

Το

πρώτο στεφάνι έφτασε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.Στην κηδεία έφτασε πρώτος ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Σαρίγκιουλ. Ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Την ίδια ώρα που πραγματοποιείται η κηδεία στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα πραγματοποιείται διαμαρτυρία. Ξεκίνησε με μονόλεπτη σιγή και όσο περνάει η ώρα αυξάνεται η συμμετοχή. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου ODTU στην Άγκυρα ξεκίνησαν πορεία.

Διαμαρτυρίες ξεκίνησαν και στην Σμύρνη, στην Αντάκια, στην Μερσίνα και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας

Οι εξελίξεις επηρεάζουν αρνητικά το χρηματιστήριο. Η μέρα ξεκίνησε με μία μονάδα πτώση, το δολάριο ανέβηκε, το ίδιο και το ευρώ.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι μια περίοδος σοβαρής πόλωσης, το πολιτικό μίσος αυξάνεται συνεχώς και εκφράζονται φόβοι πως αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί τότε η κατάσταση θα οδηγηθεί εκτός ελέγχου. Εκτιμούν ότι είναι μια προειδοποίηση προς τον Τούρκος Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα