Κοινό μέτωπο από την αντιπολίτευση στα κατεχόμενα με στόχο τις πρόωρες εκλογές

20:57 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση να προχωρήσουν από κοινού σε ενέργειες με στόχο να πιέσουν για την παύση του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) από την «εξουσία» και την διενέργεια πρόωρων εκλογών, έλαβαν σήμερα τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό (ΡΤΚ), Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και Δημοκρατικό (ΔΚ).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, αντιπροσωπείες των τριών αντιπολιτευομένων κομμάτων είχαν συνάντηση το μεσημέρι στα γραφεία του ΡΤΚ και το σχέδιο δράσης τους θα οριστικοποιηθεί σε νέα συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη, αυτή τη φορά στα

γραφεία του ΔΚ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς και ο ΓΓ του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι των τριών κομμάτων.

Η συνάντηση, επισημαίνεται, διήρκησε μόνο μισή ώρα και μιλώντας εκ μέρους και των τριών κομμάτων, ο κ. Γιοργκαντζίογλου είπε πως για να μπορέσουν να σταματήσουν την πολιτική του ΚΕΕ ενάντια στο «λαό» και να πιέσουν για εκλογές ώστε να χάσει το ΚΕΕ την «εξουσία», αποφάσισαν να δράσουν από κοινού.

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε, θα το καθορίσουν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης σε νέα συνάντηση στο ΔΚ. Δεν μπορεί να καθυστερήσει η λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία σε όλους τους τομείς, πρόσθεσε, κατηγορώντας το ΚΕΕ ότι αντί να προσπαθεί να επιλύσει τα ζητήματα, χρησιμοποιεί όλες τις ευκαιρίες που του δίδονται από την εξουσία για να επωφεληθεί ενόψει του εκλογικού συνεδρίου.

Οι παύσεις «υπουργών» τις προηγούμενες ημέρες και οι ισχυρισμοί ότι έχουν σχέση με το εκλογικό συνέδριο, δείχνουν ότι το ΚΕΕ έχει πτωχεύσει πολιτικά, ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα