Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος-Μεγάλη φωτιά σε 5 μέτωπα στα Χανιά

20:12 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε 5 μέτωπα στα Χανιά την ώρα μάλιστα που αποσυρόνται τα εναέρια μέσα, καθώς σκοτεινιάζει. Με τις φλόγες μάχονται 10 πυροσβέστες και 2 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και δύο οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Καμπανού.

Εντωμεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Νέο Βουτζά. Στο σημείο έσπευσαν 19 οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο.

Το απόγευμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί

τηςΡόδου, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη δασική περιοχή μεταξύ του Αγίου Σίλα και της κοιλάδας των Πεταλούδων.

Μέχρι αυτή την ώρα, υπολογίζεται ότι έχουν καεί 2.000 στρέμματα δάσους και στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Επίσης πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Μπίστη στην Ύδρα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Ακόμη, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κερί Ζακύνθου, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχήΜέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα