Κοινές ενέργειες εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας

11:46 23/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λευκαρίτης ανέφερε ότι «αποφασίστηκε η από κοινού συνεργασία Δήμου – Εταιρείας όσον αφορά την παροχή δωρεάν δραστηριοτήτων για τουρίστες που θα διαμένουν στη Λάρνακα κατά την περίοδο του επερχόμενου χειμώνα,

περιλαμβανομένης και της αξιοποίησης των διαφόρων εκδηλώσεων του Δήμου». Συζητήθηκε επίσης, πρόσθεσε, η δυνατότητα δημιουργίας υποδομής για πραγματοποίηση αθλημάτων παραλίας τα οποία ενδιαφέρουν τους χειμερινούς τουρίστες και κυρίως αυτούς που πραγματοποιούν διακοπές μακράς διαρκείας, ενώ παρατέθηκαν καινοτόμες εισηγήσεις για ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών στην Αλυκή Λάρνακας.

Στόχος των ενεργειών αυτών, ανέφερε, είναι ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση των κρατήσεων την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου καθότι διαφαίνεται ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού.

Στο τραπέζι, συνέχισε ο κ. Λευκαρίτης «τέθηκε και το πολύ σημαντικό θέμα της απομάκρυνσης των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών και τονίστηκε η πάγια θέση του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας για την όσο το δυνατό ταχύτερη μετακίνηση των εγκαταστάσεων ώστε, συνεπακολούθως, να προχωρήσει η τουριστική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής».

Παράλληλα, συζητήθηκαν «διάφορες ενέργειες ενίσχυσης της αγοράς των πολιτικών γάμων που προκύπτουν από σχετικές εισηγήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων, και ο Δήμαρχος Λάρνακας δήλωσε προθυμία και ετοιμότητα να υιοθετήσει σειρά επιπρόσθετων υπηρεσιών για προσέλκυση περισσότερων πολιτικών γάμων από τις ξένες αγορές».

Ο κ. Λευκαρίτης είπε ακόμα ότι «αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για ανάδειξη και αξιοποίηση των διατηρητέων οικοδομών της Λάρνακας μέσω της δημιουργίας ενός ελκυστικού σχεδίου κινήτρων, ενέργεια που θα βοηθήσει όχι μόνο στη διατήρηση του χαρακτήρα του ιστορικού πυρήνα της Λάρνακας αλλά και στη δημιουργία ζωής και κίνησης στην παλιά πόλη».

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, της συνάντησης με τον Δήμαρχο «προηγήθηκε συνάντηση με δυνητικούς επενδυτές από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν υποδομές στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, στους οποίους τονίσαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λάρνακας ως περιφερειακού κόμβου υπηρεσιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα