Κίνημα Οικολόγων: “Ζητούμε πραγματική και καθολική διαφάνεια και όχι επιλεκτική”

14:35 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών τάσσεται με ειλικρίνεια και χωρίς κανένα ενδοιασμό υπέρ της διαφάνειας της οικονομικής κατάστασης και των οικονομικών δραστηριοτήτων όλων των πολιτικών παραγόντων, προσώπων και κομμάτων. Για το λόγο αυτό χαιρετίζουμε τη δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων των Υπουργών.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι κάθε πληροφορία που αφορά οικονομικές δραστηριότητες πολιτικών, κομμάτων ή βουλευτών, πρέπει να διερευνάται διεξοδικά. Θεωρούμε

ελλειμματικό κενό τη μη δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων των συζύγων των Υπουργών καθώς και των ανήλικων παιδιών τους.

Για το σκοπό αυτό, πρέπει να υπάρξει επιτέλους το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και να δημιουργηθούν δομές και όργανα διαφάνειας. Είναι συγκινητικό να μιλούν κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί για διαφάνεια. Όμως την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων για το «πόθεν έσχες», τον έλεγχο των οικονομικών δοσοληψιών των κομμάτων και των υποψηφίων και της εν γένει διαχείρισης των οικονομικών, οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί αρχηγοί, έδειξαν ολιγωρία και άρνηση. Η διαφάνεια δεν πρέπει να σταματάει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά πρέπει να επεκτείνεται και στα κόμματα. Για ενημέρωση, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κάθε χρόνο δημοσιεύει το πόθεν έσχες του και αναρτά στην ιστοσελίδα του Κινήματος όλες τις πληροφορίες. Ο βουλευτής του Κινήματος σε όλη τη μέχρι σήμερα παρουσία του στα κοινά, εφαρμόζει τη δημοσιοποίηση του προσωπικού του «πόθεν έσχες», ενώ κατέθεσε πρόταση νόμου για τη διαφάνεια η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής για… οκτώ χρόνια.

Εμείς ως Οικολόγοι ζητούμε πραγματική και καθολική διαφάνεια και όχι επιλεκτική και ευαισθησία που είναι πρόσκαιρη και επιφανειακή. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στην Πλατφόρμα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!, που αποτελείται από οργανωμένα σύνολα πολιτών, η οποία διαμόρφωσε έτοιμη πρόταση νόμου. Η πρόταση αυτή υποστηρίζεται ήδη από 6000 υπογραφές Κυπρίων πολιτών και θα κατατεθεί ως το Σεπτέμβριο στη Βουλή για ψήφιση.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα