Κενεβέζος: Στόχος του Υπουργείου η ηθικοπνευματική ολοκλήρωση των παιδιών

11:27 16/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος δήλωσε σήμερα πως διαρκής στόχος του Υπουργείου του είναι η ηθικοπνευματική ολοκλήρωση των παιδιών και χρέος του είναι αφενός μεν να εφοδιάσει τα παιδιά με εκείνες τις αρχές και αξίες, που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τις ποικίλες δυσκολίες, τα προβλήματα και τις υλικές ανάγκες, αφετέρου δε να καλλιεργήσει επιτυχώς μέσα τους τις αρετές της ψυχής και του πνεύματος.

Σε χαιρετισμό του, στο 2ο Φεστιβάλ Παιδιού που

διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Λουβαρά, ο κ. Κενεβέζος είπε πως «μεγαλώνοντας οι νέοι μας θα αντιληφθούν ότι ο βασικός σκοπός της ζωής δεν είναι το εύκολο κέρδος και η απόκτηση χρημάτων, ή άλλων υλικών αγαθών, ούτε οι εφήμερες και οι ευκαιριακές σχέσεις, που αποσκοπούν σε κάποιο όφελος».

«Αντίθετα», είπε, «θα αντιληφθούν ότι η ουσία της ζωής βρίσκεται ριζωμένη σε αξίες όπως η χριστιανική αγάπη, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η συνέπεια, η ταπεινοφροσύνη και ο αυτοσεβασμός. Μέσα από τις αξίες αυτές, ο νέος άνθρωπος ολοκληρώνεται πνευματικά και ηθικά και μπορεί έτσι να κατανοήσει το ρόλο του και το καθήκον του ως προς τον συνάνθρωπο του, το κοινωνικό σύνολο, την πατρίδα, την οικογένεια και το περιβάλλον του».

Όπως πρόσθεσε «το παιδί, μέσα από αυτή την προσέγγιση, όταν μεγαλώσει και είναι έτοιμο να βγει στην κοινωνία και να χαράξει τους δικούς του δρόμους, θα έχει ήδη την ετοιμότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους ποικίλους κινδύνους, που ελλοχεύουν και να κρατηθεί μακριά από τα ναρκωτικά, τη βία και την παραβατικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα