Κενεβέζος: Χρειαζόμαστε βοήθεια και όχι επικρίσεις για τα συσσίτια των μαθητών

15:52 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι δυσάρεστο να ακούς επικρίσεις για ανθρώπους και φορείς που δίνουν καθημερινά τη ψυχή τους, ώστε να έχουν πρόγευμα οι άποροι μαθητές, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Κενεβέζος, με αφορμή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που σχολίαζε την απόφαση για κατάργηση του δωρεάν χυμού στα προγεύματα.

Όπως είπε ο κ. Κενεβέζος, στόχος του Υπουργείο είναι να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε προγεύματα και η απόφαση για μείωση του κόστους (από 1,60 σε ένα ευρώ ανά μαθητή), έγινε “για να

μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι, εάν και εφόσον υπάρξει αύξηση, λόγω της κοινωνικής κατάστασης, να το αντιμετωπίσουμε”.

“Αν αυτοί που κρίνουν και επικρίνουν είναι έτοιμοι και προστρέξουν κοντά μας και πετύχουν να βρούμε κι άλλα κονδύλια, γιατί είμαστε σε συνεχή διάλογο και προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, θα δούμε πώς μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε και την ποσότητα”, συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε δε ότι η σχετική εγκύκλιος είχε εκδοθεί από τις αρχές Αυγούστου και πως “όσοι ήθελαν να προστρέξουν σε αυτή τη βοήθεια, θα μας έβρισκαν έτοιμους να την διαχειριστούμε με τρόπο διαφανή και αξιοπρεπή και ελπίζω και τώρα ακόμα να έχουμε τη βοήθεια τους”.

Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε όλους τους φορείς, την Αρχιεπισκοπή και τις Μητροπόλεις, τις εταιρείες, τον ΟΠΑΠ, τις Σχολικές Εφορείες και τους Συνδέσμους Γονέων, για τη βοήθεια και τη συνεργασία που προσφέρουν στη σίτιση των άπορων μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα