Κατάθλιψη μετά το έμφραγμα.Πως να μη σας πάρει από κάτω

12:02 10/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρδιακές παθήσεις.Συνήθως όσοι γλιτώσουν από ένα έμφραγμα ξεχνούν ότι σώθηκαν και διακατέχονται μόνιμα από έντονο άγχος και στρες για την επιβίωση τους.Δεν υπακούν τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών τους και αισθάνονται κοινωνικά απομονωμένοι.

Το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου (ΟΕΜ), είναι μια οξεία και επικίνδυνη για την ζωή κατάσταση, που εμφανίζεται με συχνότητα από 2/1000 (γυναίκες) έως 6/1000 (άνδρες). Στην εκδήλωση του συμμετέχουν πολλοί παράγοντες, τόσο προδιαθεσικοί, όσο και περιβαλλοντολογικοί (τρόπος ζωής, διατροφή, άγχος,
κάπνισμα κλπ. κλπ). Συχνά, την εκδήλωση του ΟΕΜ ακολουθεί και η εμφάνιση κατάθλιψης, σε διαφορετικό βαθμό και ένταση μεταξύ των ασθενών. Η κατάθλιψη που συνοδεύει το ΟΕΜ, συχνά δεν διαγιγνώσκεται, ή υποτιμάται, παρόλο που η αναγνώριση της και η αντιμετώπιση της είναι κομβικής σημασίας για τους ασθενείς.Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα η Μετεμφραγματική Κατάθλιψη αποτελεί σχετικά συχνό εύρημα και υπολογίζεται σε 15-30% σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εμφραγμάτων 48-72 ώρες μετά από Οξύ Έμφραγμα Μυοκαρδίου.Για την αντιμετώπιση του εμφράγματος απαιτείται…Διαβάστε περισσότερα….
Keywords
Τυχαία Θέματα