Καταδικάζει τα επεισόδια στην κατεχόμενη Λευκωσία ο τ/κ Τύπος

10:16 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στα επεισόδια μεταξύ των εργαζομένων στον ”δήμο” της κατεχόμενης Λευκωσίας και της ψευδοαστυνομίας αναφέρεται με τα πρωτοσέλιδά του ο σημερινός τ/κ Τύπος.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» με τίτλο «Μεγαλώνει ο θυμός» γράφει ότι οι διαδηλωτές με θυμό διαδήλωσαν χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία εναντίον της απόφασης του ”υπουργικού συμβουλίου” ν’ απαγορεύσει την απεργία των εργατών του κατεχόμενου δήμου

που διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Ο Κιουτσιούκ και ο ΈΕρογλου συμπεριφέρονται εχθρικά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος που γράφει ότι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργκατζίογλου σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον ψευδοπρωθυπουργό και τον ηγέτη των Τ/κ για την στάση τους σχετικά με την μη καταβολή των δεδουλευμένων στον λεγόμενο δήμο.

Είπε ότι ο Ερογλου έχει ευθύνη απέναντι στου Τ/κ και είναι υποχρέωσή του να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και χαρακτήρισε «ρεζίλι» την κατάσταση που επικρατεί στον «δήμο» λόγω και της μη περισυλλογής των σκουπιδιών.

Η «Κίπρις» με τίτλο «Πολύ λυπηρό» αναφέρεται στα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και λεγόμενης αστυνομίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν και τα μέλη της συντεχνιακής πλατφόρμας, τα οποία είχαν κατέλθει σε τρίωρη στάση εργασίας για να τους συμπαρασταθούν, καθώς και πολιτικούς της «αντιπολίτευσης» όπως τον ηγέτη του ΡΤΚ, τους λεγόμενους δημάρχους κατεχόμενης Αμμοχώστου και Κερύνειας, τον ηγέτη του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζή.

Οι απεργοί πορεύτηκαν από το «δημαρχείο» στην λεγόμενη προεδρία κυβερνήσεως όπου συγκρούστηκαν με την ψευδοαστυνομία όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 6 ψευδοαστυνομικοί και 2 δημοσιογράφοι ενώ τέθηκαν υπό κράτηση 8 διαδηλωτές.

Ένας ψευδοαστυνομικός λιποθύμησε από εκρηκτικό μηχανισμό των απεργών.

Εκ μέρους της συντεχνιακής πλατφόρμας ο Πρόεδρος της συντεχνίας Τουρκ-Σεν Αρσλάν Μπιτσακλί είπε ότι αν μέχρι την Παρασκευή η ψευδοκυβέρνηση δεν υπαναχωρήσει, θα κηρυχθεί απεργία διαρκείας.

Ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επέκρινε την ψευδοκυβέρνηση για την απόφασή της να απαγορεύσει την απεργία και έκανε λόγο για πρωτόγνωρο χάος.

Η λεγόμενη ένωση Τ/κ αγροτών σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην ανικανότητα της ψευδοκυβέρνησης να επιλύει προβλήματα και ζητά την διενέργεια πρόωρων «εκλογών».
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μεγάλος αριθμός οργανωμένων συνόλων καταδικάζει την στάση της ψευδοκυβέρνησης και κάνει λόγο για διάπραξη εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων.

Εξάλλου σε μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη μεταξύ των Ερογλου, Κιουτσιούκ και των λεγόμενων υπουργών δημοσιονομικών Ερσίν Τατράρ και εσωτερικών Ναζίμ Τσαούσογλου.

Ο κ. Έρογλου είπε σε δηλώσεις του ότι επιβάλλεται οι καταβολή των μισθών και ο τερματισμός της απεργίας.

Αναφέρθηκε ακόμα και στους σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας και είπε ότι θα πρέπει να τερματ

Keywords
Τυχαία Θέματα