Καρογιάν: «Το ΔΗΚΟ θα στηρίξει επανέναρξη διαπραγματεύσεων στη βάση ξεκάθαρων τοποθετήσεων»

19:45 13/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ και στο Εθνικό Συμβούλιο αλλά και δημόσια έχει υπογραμμίσει τη βούληση και τη θέληση του να στηρίξει τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό στη βάση ξεκάθαρων τοποθετήσεων και επιδιώξεων και καλά προετοιμασμένου διαλόγου, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε δηλώσεις μετά το πέρα της αντικατοχικής πορείας που διοργάνωσε ο Δήμος

της κατεχόμενης Μόρφου, ο κ. Καρογιάν, αφού σημείωσε πως είναι γεγονός ότι υπάρχει μια κινητικότητα την τελευταία περίοδο, είπε ότι «σωστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι για να μπορέσει να επαναρχίσει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων θα πρέπει να προετοιμαστεί σωστά και να υπάρξει μια καθαρή βάση σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση».

«Δεν χωρούν αμφισημίες, ερμαφρόδιτες ερμηνείες και ασάφειες εποικοδομητικές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ξεκάθαρο πρέπει να είναι ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι, κοινές επιδιώξεις για να έχει νόημα η επανέναρξη ενός νέου διαλόγου».

Ανέφερε επίσης ότι «σωστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι χρειάζονται ισχυρά και τολμηρά βήματα από την Τουρκία μέσα στα πλαίσια της επιστροφής της Αμμοχώστου, έτσι που να αποδείξει στην πράξη ότι αυτά που διακηρύττει με ένα έντεχνο τρόπο τα εννοεί και ότι πράγματι έχει τη βούληση να υπάρξει λύση του Κυπριακού, βιώσιμη και λειτουργική στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Αρχών και των Αξιών της ΕΕ».

Ο κ. Καρογιάν, αφού σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ έχει μια πολύ στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «και μέσα στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου με συλλογικότητα, με σύνεση αλλά και με αίσθημα ευθύνης, όλοι μας, θα διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για να ενισχυθεί και η διαπραγματευτική δυνατότητα της πλευράς μας αλλά ταυτόχρονα και να ενισχυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της».

Αναφερόμενος στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου, ο κ. Καρογιάν είπε ότι η εκδήλωση «διατράνωσε τη βούληση και τη θέληση του κυπριακού ελληνισμού να αγωνιστεί για την απελευθέρωση της πατρίδας, για τη διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής στις πατρογονικές εστίες και για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι απαραίτητες και ενισχυτικές και για να κρατούν το αγωνιστικό φρόνημα ισχυρό αλλά ταυτόχρονα και για να διατρανώνουν τη βούληση και τη θέληση μας να αγωνιστούμε ανεξαρτήτως προβλημάτων, δυσκολιών και δυσχερειών», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα