Καρογιάν: Καμία συζήτηση με τον Πρόεδρο για τον διαπραγματευτή

15:16 5/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καμία συζήτηση δεν έγινε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γύρω από το όνομα του διαπραγματευτή για το Κυπριακό ή τους συνεργάτες του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Τύπο, που κάνουν λόγο για διαμόρφωση της διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ. Καρογιάν συνέστησε υπομονή μέχρι να καθοριστεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.

«Έχουμε χρόνο να αποφασίσουμε ως πολιτική ηγεσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

και το Εθνικό Συμβούλιο, ποιος θα είναι ο διαπραγματευτής, όταν θα πρέπει να οριστεί» είπε.

Πρόσθεσε ότι «όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε έτοιμοι και για τον διαπραγματευτή, αλλά και για τους συνεργάτες του και τις επιτροπές που θα πρέπει να τον περιβάλλουν».

Ερωτηθείς για διάφορα ονόματα που αναφέρονται στον Τύπο, ο κ. Καρογιάν είπε ότι δεν θέλει να προβεί σε σχολιασμό ονομάτων, καθώς δεν είναι το ζητούμενο αυτή την περίοδο. Συμπλήρωσε ότι η δημόσια ονοματολογία δεν υποβοηθά τον οποιονδήποτε.

Ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υποβάλει, σύμφωνα με όσα είπε, μια πρόταση αναφορικά με την αναβαθμισμένη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά τη σύγκληση του Σώματος στις 14 Ιουνίου.

Εκεί, ανέφερε, θα συζητηθεί ο αναβαθμισμένος τρόπος λειτουργίας και το πλαίσιο του Σώματος, αλλά και οι επιτροπές που χρειάζεται να συγκροτηθούν, ώστε όταν αρχίσει η διαπραγμάτευση του Κυπριακού να μπορεί να αντληθεί η γνώση και οι απαιτούμενες εμπειρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα