Καρογιάν: Είναι καιρός για ενιαίο φορέα στεγαστικής πολιτικής

13:23 19/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη θέση ότι είναι καιρός να υπάρξει ενιαίος φορέας στεγαστικής πολιτικής διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, σύμφωνα με τον οποίο το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο πλαίσιο της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ με την Αναπληρώτρια Γενική

Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ) Μαρία Κυριακίδου.

Ο Μάριος Καρογιάν είπε πως ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Οργανισμού, αλλά και τις ανησυχίες που αφορούν το ρόλο και την προοπτική του, ενώ από πλευράς του έδωσε το στίγμα των θέσεων του ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά τον ΚΟΑΓ και ευρύτερα τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έστειλε το μήνυμα πως εκείνοι που νοιάζονται και θέλουν οι ημικρατικοί οργανισμοί να έχουν προοπτική θα πρέπει με τη συνέργεια όλων να διαμορφώσουν συνθήκες τέτοιες ώστε να είναι προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα, να νοικοκυρευτούν, να εκσυγχρονιστούν και να καταστούν πιο ανταγωνιστικοί .

Είπε παράλληλα ότι ο ΚΟΑΓ «έχει πολλά να διαδραματίσει μέσα στη νέα εποχή». Σε καμία περίπτωση το έργο του Οργανισμού δεν μπορεί να παραγραφεί, είπε, προσθέτοντας ότι μέσα στη νέα εποχή με ένα νοικοκύρεμα –που είναι απαραίτητο να γίνει- αλλά και με σωστούς προσανατολισμούς, ο ΚΟΑΓ μπορεί να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες του και τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη στέγασης, ενισχύοντας και τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε επίσης ότι είναι καιρός να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας στεγαστικής πολιτικής, θέμα το οποίο, θα τεθεί προς συζήτηση, όπως ανέφερε, στο πλαίσιο της Κυβέρνησης. Δεν μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτα προγράμματα και δεν είναι προς όφελος να υπάρχουν αποσπασματικές πολιτικές, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η στεγαστική πολιτική του κράτους θα πρέπει «να σουλουπωθεί και να νοικοκυρευτεί και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ΚΟΑΓ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό συντονιστικό ρόλο και όχι μόνο».

Παράλληλα ο Μάριος Καρογιάν ανέφερε ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί η έφεση του Κύπριου πολίτη προς την ιδιοκατοίκηση, που αποτελεί, όπως είπε, βασικότατο χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας και της νοοτροπίας του. «Κάθε κοινωνία έχει τις δικές της ιδιομορφίες και τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν πρόκειται εμείς να τα ακυρώσουμε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς» είπε, αναφερόμενος στην Τρόικα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ακόμα πως μέσα από τη σημερινή επίσκεψη στον ΚΟΑΓ διαπίστωσε πως «υπάρχει πλήρης συνείδηση ότι μέσα στη νέα εποχή δεν υπάρχουν παχιές αγελάδες» και ότι «είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει νοικοκύρεμα και προσαρμογή στα νέα δεδομένα και μια μεγάλη προσπάθεια να γίνουν οι οργανισμοί πιο ανταγωνιστικοί». Είπε επίσης πως οι εργαζόμενοι στον ΚΟΑΓ εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να κάνουν περισσότερες θυσίες προκειμένου ο Οργανισμός να συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του.

Καταλήγοντας ανέφερε πως το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να είναι δημιουργικό προς όφελος της κοινωνίας και των ημικρατικών οργανισμών.

Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑΓ Μαρία Κυριακίδου, απαντώντας σε ερώτηση για τις ανησυχίες σε σχέση με το ρόλο και την προοπτική του Οργανισμού, είπε ότι αυτές αφορούν τη γενικότερη συζήτηση που γίνεται μεταξύ Τρόικας και Κυβέρνησης για την αναδιαμόρφωση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους, η οποία δυνατόν να επηρεάζει τον Οργανισμό και τη συνέχιση της ύπαρξης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα