Χοιροκοιτία: Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση- Κάηκαν αυτοκίνητα, κινδυνεύουν σπίτια και στρατόπεδο! (Αποκλειστικές Φώτο)

13:12 19/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νεότερη ενημέρωση

Κόλαση πυρός στη Χοιροκοιτία. Μεγάλη πυρκαγιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 10:30 στη Χοιροκοιτία έφτασε στις αυλές σπιτών, με τους κατοίκους να συνδράμουν στην κατάσβεση με ότι μέσα διαθέτουν για να διασώσουν τις περιουσίες τους. Απειλείται και στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή, το οποίο έχει εκκενωθεί, και διευκρινίζεται ότι κανείς στρατιώτης δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τονίζεται ότι στο στρατόπεδο δεν υπάρχουν πυρομαχικά. Υπάρχουν ωστόσο ντεπόζιτα πετρελαίου.

Υπάρχουν φόβοι ότι οι ισχυροί άνεμοι ενδεχομένως να κατευθύνουν την πυρκαγιά προς την κατοικημένη περιοχή, και καταβάλλονται προσπάθειες για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στον αυτοκινητόδρομο, και σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκαν δύο αυτοκίνητα.

Δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης, γι αυτό και κλήθηκε προς ενίσχυση και προσωπικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Στην όλη προσπάθεια συμβάλλουν και στρατιώτες. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας σε σχέση με τις πυρκαγιές.

Κάηκαν αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο

Πανικός επικρατεί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας -Λεμεσού παρά την έξοδο της Χοιροκοιτίας. Οι φλόγες περνούν μέσα από τον αυτοκινητόδρομο. Τα αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο και κατευθύνονται προς την αντίθετη κατεύθυνση στην προσπάθεια τους να απεγκλωβιστούν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί δύο αυτοκίνητα. Η κατάσταση είναι αποπνικτική.

Η αστυνομία κάνει διευθετήσεις για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης από άλλο δρόμο, αφού στον αυτοκινητόδρομο υπάρχει πυκνός καπνός. Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνιστά υπομονή.

(Αποκλειστικές Φώτο-Σκεύος Πολυκάρπου)

Αρχική ενημέρωση

Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά μαίνεται από το πρωί στην περιοχή μεταξύ Χοιροκοιτίας και Τόχνης και κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή, η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 10.30 το πρωί και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρνακας, Λευκωσίας και της ΕΜΑΚ και 5 οχήματα του Τμήματος Δασών.

Τις προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς βοηθούν επίσης 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα αεροπλανάκι του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα δυο ελικόπτερα των βρετανικών Βάσεων Επισκοπής. Έχει επίσης ζητηθεί βοήθεια από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και προσπάθεια των πυροσβεστών είναι να μην επεκταθεί σε στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή.

Ωστόσο τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα