Κανονικά άνοιξαν οι κάλπες σε στην Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία

08:27 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κανονικά και χωρίς προβλήματα άνοιξαν σε ολόκληρη την Κύπρο οι κάλπες όπως και στα εκλογικά κέντρα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, για την επαναληπτική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Έφορος προεδρικής εκλογής Δημήτρης Δημητρίου.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ψηφοφορία

διεξάγεται ομαλά και επικρατεί παντού απόλυτη τάξη και ηρεμία.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι γνωστά λίγο πριν τις 20.00 και η ανακήρυξη του νέου Προέδρου εκτός απροόπτου θα γίνει στις 22.00 στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Ο Έφορος Εξωτερικού, Αντώνης Οικονομίδης, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων στην Αθήνα, δήλωσε ότι «η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς κανένα πρόβλημα, ακριβώς στις 7πμ».

Στην Αθήνα λειτουργούν πέντε εκλογικά τμήματα με συνολικά 3.147 εκλογείς. Επίσης εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα λειτουργούν στο Βόλο, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στη Ρόδο.

Σε αυτά μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Κύπριοι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στα συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα εξωτερικού, επιδεικνύοντας την ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

Η εκλογική διαδικασία θα διακοπεί για μία ώρα 12 το μεσημέρι για διάλειμμα μίας ώρας (12 μ.μ. – 1 μ.μ.) και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6μμ, εκτός και αν υπάρχει αναμονή εκλογέων και υπάρξει παράταση, ανάλογα με τον αριθμό τους. Για πληροφορίες, οι Κύπριοι πολίτες στην Ελλάδα μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία στα τηλέφωνα 210 3734800/ 870.

Keywords
Τυχαία Θέματα