«Κακόφημα» τρόφιμα που σας βοηθούν να χάσετε κιλά!

12:16 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι διατροφικοί πειρασμοί είναι παντού, ειδικά όταν προσπαθείτε απελπισμένα να χάσετε τα περιττά κιλά. Αλλά πολλά τρόφιμα που έχουν αποκτήσει κακή φήμη, τελικά δεν είναι και τόσο κακά.

Όταν πρόκειται για την υγιεινή διατροφή, ελάχιστα τρόφιμα έχουν προκαλέσει επιστημονικές «διαμάχες» όσο τα αβγά. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, ένα αβγό την ημέρα είναι καλό και θρεπτικό για τους περισσότερους ενήλικες και μάλιστα αν το φάτε στο πρωινό σας γεύματα, θα ενισχύσει την προσπάθεια σας να χάσετε βάρος. Και αυτό διότι, τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία απαιτεί χρόνο για

να διασπαστεί. Ειδικά το πρωί σας δημιουργεί για μεγαλύτερο διάστημα το αίσθημα του κορεσμού και έτσι καταλήγετε να τρώτε λιγότερο για το υπόλοιπο της ημέρας.

Για χρόνια, οι ειδικοί μας είχαν νουθετήσει να τρώμε όλο και λιγότερο κόκκινο κρέας. Αλλά μια μοσχαρίσια μπριζόλα δεν κάνει καλό στη σιλουέτα. Μάλιστα, αν το μοσχάρι είναι άπαχο έχει ελάχιστο κορεσμένο λίπος από ένα όμοιου μεγέθους κομμάτι στήθους κοτόπουλο. Όπως και τα αβγά, οι μπριζόλες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και σας χορταίνουν ευκολότερα. Για πλούσια πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά, διαλέξτε μπριζόλα από ψαρονέφρι, κόντρα φιλέτο βοδινού ή άλλα άπαχα τμήματα του ζώου και προσέξτε το μέγεθος της μερίδας σας.

Όταν πρόκειται για κακόφημα τρόφιμα, το ….Διαβάστε περισσότερα…
Keywords
Τυχαία Θέματα