Κ. Παπούλιας: Σημερινοί ήρωες οι Έλληνες που πλήττονται από την κρίση

16:04 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρών στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Σε δήλωση του μετά το πέρας της παρέλασης ο Πρόεδρος Παπούλιας αναφέρθηκε στην επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, λέγοντας ότι «πετύχαμε αυτό που νόμιζαν πολλοί ακατόρθωτο. Πώς το πετύχαμε; Με την ομόνοια, με την σύμπνοια, με τον ηρωισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, με την πίστη ότι αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος».

Ο Πρόεδρος Παπούλιας έκανε λόγο για «μηνύματα σημερινά, γιατί ο Ελληνικός Λαός

δίνει σήμερα μια μεγάλη μάχη στα όρια της αντοχής του. Αλλά με την πίστη, όπως και εκείνοι πολέμησαν το 1912-13, ότι θα κερδίσουμε και αυτή την μάχη».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος Παπούλιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα, χαρακτηρίζοντας αστείρευτες τις δυνάμεις του Ελληνικού λαού, σύμφωνα και με την ιστορία του, ενώ είπε «ένα μεγάλο ΄ευχαριστώ΄σε όλους που αγωνίζονται. Σε όλους που δεν τους καταβάλλει αυτή η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης. Είναι οι σημερινοί ήρωες. Και υπάρχει μια αντιστοιχία με εκείνους τους ήρωες του Μπιζανίου. Χρειάζεται όμως και σήμερα αυτή η ομόνοια όλων μας, η συνείδηση του χρέους, η πίστη στη νίκη μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα