Συνεχίστηκε η διαδικασία της υπόθεσης φόνου του Α. Χατζηκωστή

14:39 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, με την κατάθεση ενός μάρτυρα υπεράσπισης.

Πρόκειται για τον Παντελή Κωνσταντίνου, χωρομέτρη του Κτηματολογίου, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο ότι του ζητήθηκε να μετρήσει χιλιομετρικά συγκεκριμένη διαδρομή, από την οδό Βασίλη Μιχαηλίδη στην Έγκωμη μέχρι το σημείο που του υπέδειξε ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης,

στην Περιστερώνα.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κλεόπα ανέφερε πως η συγκεκριμένη απόσταση είναι παραδεκτό γεγονός και διερωτήθηκε γιατί παρουσιάστηκε ο συγκεκριμένος μάρτυρας στο δικαστήριο.

Στη συνεχεία, η υπεράσπιση του Ξενοφώντος ζήτησε από το μάρτυρα να συγκρίνει χάρτες, που κατατέθηκαν ως τεκμήρια προς αναγνώριση, με τον μάρτυρα να απαντά ότι μπορεί να συγκρίνει και να δώσει πληροφορίες μόνο για χάρτες, που φέρουν τη σφραγίδα του Κτηματολογίου.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Βραχίμης, ο επόμενος μάρτυρας υπεράσπισης θα είναι αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, από τον οποίο όπως έχει αναφέρει πολλές φορές ενώπιον του Κακουργιοδικείου, θα ζητήσει να κάνει αναπαράσταση της διαδρομής που ακολούθησε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χατζηγεωργίου στη νεκρή ζώνη, στην Περιστερώνα, αμέσως μετά τη διάπραξη της δολοφονίας.

Για το ίδιο θέμα ο συνήγορος του Ξενοφώντος έχει παρουσιάσει ήδη τρεις μάρτυρες τον οφθαλμίατρο της ΕΦ, Σταύρο Βιολετή, τον εμπειρογνώμονα μοτοσικλετών, Αθανάσιο Δημητρίου και τον Έλληνα καταδρομέα, Παναγιώτη Καρασαββαΐδη.

Υπενθυμίζεται πως ο μάρτυρας υπεράσπισης Σταύρος Βιολετής επικαλέστηκε στο δικαστήριο την εμπειρία του, λέγοντας ότι είναι αδύνατον ένας φυσιολογικός άνθρωπος να διανύσει σε συνθήκες σκότους τη συγκεκριμένη απόσταση στη νεκρή ζώνη, στην Περιστερώνα.

Ο Αθανάσιος Δημητρίου ανέφερε σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία ότι δοκίμασε να διανύσει τη συγκεκριμένη διαδρομή πεζός, υποστηρίζοντας ότι δεν μπόρεσε τελικά να φτάσει στο σημείο, που του υπέδειξε η υπεράσπιση, γιατί ήταν πολύ σκοτεινά, δεν έβλεπε τίποτα και έπεσε κάτω.

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Καρασαββαΐδης, ο οποίος κατέθεσε προχθές, ανέφερε ότι διένυσε πεζός την απόσταση σε 34 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα, περιγράφοντας ωστόσο τις συνθήκες που συνάντησε πολύ δύσκολες.

Οι αναπαραστάσεις γίνονται με βάση τη θεληματική κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου, στην οποία αναφέρει ότι από το χωράφι του Κούλλη Κοσιάρη οδήγησε τη μοτοσικλέτα διαφυγής προς τη νεκρή ζώνη, κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών, με το όπλο του φόνου και διάφορα τεκμήρια και εκεί που τέλειωνε ο χωμάτινος δρόμος άφησε τη μοτοσικλέτα και με τα πόδια διέσχισε το φράγμα του Μάσσαρη και άφησε τα τεκμήρια σε μια παλλούρα δίπλα από ένα σπιτάκι.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00, με νέο μάρτυρα υπεράσπισης.

Ο δικηγόρος του Γρηγόρη Ξενοφώντος αναμένεται να παρουσιάσει στο δικαστήριο άλλους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα