Ισορροπεί η ελληνική οικονομία κατά τον Υπουργό Οικονομικών

07:41 15/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ελληνική οικονομία «ισορροπεί ξανά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του προς υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών και οργανισμών της ελληνικής αγοράς, στο πλαίσιο της 16ης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της Price Waterhouse Coopers.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε σε δέκα σημεία για να στηρίξει την εκτίμησή του, μεταξύ των οποίων η έναρξη της ανακεφαλαιοποίησης

των ελληνικών τραπεζών που συνδυάζεται με επιστροφή καταθέσεων και με αναθέρμανση της δραστηριότητάς τους σε γειτονικές χώρες, η εξασφάλιση νέου ΕΣΠΑ, η ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος όπως καταγράφεται σε έρευνες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και περιουσιολόγιο και η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών με βάση τα στοιχεία του 2012 σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση για ειδική «πρόνοια» για την Ελλάδα, όπως και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον νέο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, η έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων που θα αυξήσουν τα έσοδα καθώς και η τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων, και η επιτάχυνση της αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα