ΗΠΑ: Οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια

10:52 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αύξηση, για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια, σημείωσε η έναρξη διαδικασιών κατάσχεσης κατοικιών στις ΗΠΑ, το δεύτερο τρίμηνο, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια Απριλίου – Ιουνίου, ξεκίνησε η διαδικασία κατάσχεσης για 311.010 ακίνητα, παρουσιάζοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αναφέρει η εταιρεία

συλλογής στοιχείων για τις κατασχέσεις, RealtyTrac.

Η έναρξη των διαδικασιών κατάσχεσης παρουσιάζει αύξηση 6% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011 και αποτελεί την πρώτη αύξηση, σε ετήσια βάση, κατά τη διάρκεια τριμήνου, από το τέταρτο τρίμηνο του 2009, αναφέρει η RealtyTrac.

Τον Ιούνιο, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν σε ετήσια βάση για δεύτερο συνεχές μήνα.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, οι κατοικίες που βρίσκονται σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας κατάσχεσης – πτώχευση, επιστολή για πλειστηριασμό και κατασχέσεις από τράπεζα – ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, σημειώνει η RealtyTrac.

Μία στις 126 κατοικίες στις ΗΠΑ βρέθηκε σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας κατάσχεσης. Η Νεβάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό κατασχέσεων στις ΗΠΑ με ένα στα 57 σπίτια. Στην πρώτη πεντάδα κατασχέσεων βρίσκονται επίσης οι Αριζόνα, Γεωργία, Καλιφόρνια και Φλόριντα.

Οι προειδοποιήσεις για κατάσχεση κατοικίας κατά το πρώτο εξάμηνο παρουσίασαν αύξηση 2% από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, αλλά μειώθηκαν κατά 11% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα