ΗΠΑ-ΕΕ: Σε δύσκολη φάση η παγκόσμια οικονομία

10:05 29/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η ευρωπαϊκή ηγεσία «ενεθάρρυναν, σήμερα, τις προσπάθειες στον οικονομικό τομέα», που η καθεμία από τις δύο πλευρές καταβάλλει, «ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος της και να σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά μεγέθη της» την ώρα, όμως, που οι κρίσεις γύρω από το αμερικανικό, όσο και το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος έχουν, πλέον, αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία.

Μετά το πέρας της συνάντησης κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ,

στο Λευκό Οίκο, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, στο σκέλος του κοινού ανακοινωθέντος, που αφορά τα οικονομικά ζητήματα, αναφέρθηκε ότι: «η παγκόσμια οικονομία έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα, δύσκολη φάση», συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη σύνοδο κορυφής των δύο πλευρών-πέρυσι στη Λισαβόνα. «Η Ουάσινγκτον θα ενεργήσει», όσον αφορά το δικό της χρέος, «ώστε να διευκολύνει την ΕΕ» στην αντιμετώπιση της δικής της κρίσης χρέους, προστίθεται.

Πρόσφατα, πάντως, οι δύο πλευρές έχουν αλληλοκατηγορηθεί για τα οικονομικά πεπραγμένα τους: η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει τις Βρυξέλλες, για «βραδύτητα» στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Με τη σειρά τους οι Βρυξέλλες έχουν κατηγορήσει την Ουάσινγκτον, για επίδειξη υποκρισίας. Δηλαδή, όπως επιχειρηματολογούν οι Βρυξέλλες, οι Ηνωμένες Πολιτείες επικρίνουν μεν την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη την ώρα, όμως, που οι ίδιες ακόμα βρίσκονται στο μέσον μιας πρωτοφανούς κρίσης, που αφορά το υπέρογκο (σ.σ.: σωρευτικά, περίπου 15 τρισ.δολ.) δικό τους δημόσιο χρέος…

Keywords
Τυχαία Θέματα