Χριστόφιας: Ζωτικής σημασίας θέμα η οικονομία

20:05 28/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της οικονομίας είναι ζωτικής και εθνικής σημασίας και πρέπει να είναι κοινή η προσπάθεια, δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να κάνουν τις υπερβάσεις τους.

Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών και κληθείς να αναφερθεί στην συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για θέματα οικονομίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «όσα περισσότερα λέγονται μπορεί να προκαλέσουν και ζημιά».

«Θεωρώ»,

συνέχισε, «ότι όντως είναι ζωτικής και εθνικής σημασίας το θέμα της οικονομίας, αλλά δεν πρέπει να είναι προσπάθεια κανενός από εμάς, ή από τους ηγέτες κομμάτων, με πρώτη την Κυβέρνηση, να δώσει μηνύματα ότι ποδηγετεί».
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να είναι κοινή προσπάθεια και όλοι πρέπει να κάνουν τις υπερβάσεις τους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχει Κυβέρνηση όντως και η Κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις, αφού διαβουλευτεί με τα κόμματα, ασφαλώς, διότι είναι ζητήματα που θα περάσουν και από τη Βουλή και χρειάζεται συναίνεση».

«Δεν μας κυβερνούν ούτε τα συνδικάτα, εγώ λέγω, ούτε και οι εργοδότες. Αρα, χρειάζεται ένας κοινωνικός διάλογος με όλους και τις τελικές αποφάσεις θα πάρουν τα όργανα της εξουσίας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα